Vizualno maestralno

Rijeka ušla u svjetskih TOP 10 Live Cam lokacija: Nagrađen pogled na trg pred riječkim kazalištem

P. N.

foto: screnshoot Live cam Rijeka

foto: screnshoot Live cam Rijeka

Riječku kameru među svjetskih TOP deset odabrao je servis 'Earth Cam', odajući joj priznanje za vrhunsku kvalitetu slike, originalni sadržaj i tehničku podršku. Rijeka se tako našla u društvu Sydneya, Toronta, Venecije i brojnih drugih vizualno maestralnih lokacija.



“Live kamera” što pruža pogled na trg pred riječkim Hrvatskim narodnim kazalištem, odnosno na samo kazalište i okolne zgrade – dio projekta Live Cam Croatia – odabrana je među svjetskih TOP 10 kamera u svijetu. Ovo priznanje lijepo se podudarilo s odabirom Rijeke kao europske prijestolnice kulture.


Riječku kameru među svjetskih TOP deset odabrao je servis ‘Earth Cam’, odajući joj priznanje za vrhunsku kvalitetu slike, originalni sadržaj i tehničku podršku. Rijeka se tako našla u društvu Sydneya, Toronta, Venecije i brojnih drugih vizualno maestralnih lokacija. Riječka turistička zajednica prepoznala je ovakav potencijal pa je ovo priznanje samo kruna novog ugovora koji je uključivao i zamjenu sustava te postavljanje nove produkcijske tehnologije.


Ovo je sedma pojedinačna nagrada za Live Cam Croatia sustav kamera čime je projekt ušao među najnagrađivanije web projekte u Hrvatskoj u globalnom spektru, a Rijeka je samostalno osvojila čak dva globalna priznanja za najljepše snimane lokacije (prva je bila Jadranski trg). Live Cam Croatia je unikatni projekt koji nastoji povezati čitavu Hrvatsku u mreži ‘live’ kamera, te je prepoznat kao jedan od najboljih sustava ove vrste u svijetu.