Kuća za odmor

Policija patrolira ispred nove vile Giannija Rossande. Otkriven iznos njegove plaće i bonusa

P. N.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

 Iako policija tvrdi da se radi o redovnoj ophodnji, u to je, piše Glas Istre, teško povjerovati uzme li se u obzir prosvjed uljanikovaca koji su u nekoliko navrata uzvikivali "Dolazimo u Pješčanu uvalu"



PULA U ulici gdje se nalazi kuća predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossande u Pješčanoj uvali patroliralo je policijsko vozilo. Prema riječima glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač, radi se o redovnoj policijskoj ophodnji u tom dijelu grada. Na poseban Glasa Istre upit radi li se ipak o pojačanom nadzoru Rossandine kuće, Sokač je ponovila da se radi o redovnoj ophodnji te da nema slučaja pojačanog nadzora.


Na društvenim mrežama pojavila se fotografija policijskog vozila ispred Rossandine obiteljske kuće u Pješčanoj uvali. Iako policija tvrdi da se radi o redovnoj ophodnji, u to je, piše Glas Istre, teško povjerovati uzme li se u obzir prosvjed uljanikovaca koji su u nekoliko navrata uzvikivali “Dolazimo u Pješčanu uvalu”.


Te su namjere istakli i na transparentima koje su nosili tijekom hoda kroz Pulu.




“Zlu ne trebalo”, valjda su odlučili u istarskoj policiji pa poslali ophodnju da izvidi situaciju, smatra Glas Istre. Vozilo koje je uslikano, patroliralo je malom, uskom ulicom kojom, kažu mještani, dosad baš nisu vidjeli redovne ophodnje.



Vila u pulskoj Pješčanoj uvali, prvi red do mora, izgrađena je nedavno, a Gianni Rossanda izjavio je da ju je podigao na obiteljskom zemljištu koje je naslijedio. Za njenu izgradnju, kaže, podigao je kredit u visini od 2,2 milijuna. Ova nova novcata kuća za odmor kategorizirana je sa pet zvjezdica. Stožer za obranu Uljanika tvrdi da Rossanda ovu kuću za odmor iznajmljuje za pet tisuća eura tjedno.


Nakon što se tjednima spekuliralo o iznosima plaća Uljanikovih menadžera, u javnost cure podaci o enormnim nagradama koje su si nesposobne uprave dodjeljivale. Večernji list došao je do točnih iznosa osnovne neto plaće članova Uprave Uljanika. Riječ je o 40.000 mjesečno, što u bruto iznosu stoji oko 80.000 kuna mjesečno.


Ipak, uz dodatke na plaće ti su se iznosi povisili i na više od 100.000 kuna mjesečno u bruto iznosu, koliko se otprilike prije i pisalo na osnovi neslužbenih informacija. Uz bonuse koje je sebi isplatila Uprava koja je kompaniju dovela do rekordnog gubitka, primanja prvog čovjeka Uljanik Grupe Giannija Rossande, alni su se popela na oko 600.000 kuna, piše Večernji list.


Za usporedbu, riječ je o triput višim primanjima od onih koje ostvaruju ministri. Dodajmo tome i podatak o ugovorima s konzultantima, kojima se na mjesečnoj razini u jednom razdoblju 2017. godine isplaćivalo 200.000 eura, odnosno oko 1,5 milijuna kuna.


Photo: Dusko Marusic/PIXSELL


Photo: Dusko Marusic/PIXSELL