Prgomet s Milanovićem umjesto na sjednici Mosta

Petrov demantira glasine o raskolu: Most je i dalje homogen, spinovi iz drugih tabora nemaju smisla

Hina

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Jedan od čelnika Mosta Drago Prgomet sastao se u srijedu navečer s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem. Da se sastao s Milanovićem Prgomet je potvrdio Večernjem listu kratko rekavši kako ne bježi od razgovora



NOVO 21.58 Jedan od čelnika Mosta Drago Prgomet sastao se u srijedu navečer s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, objavili su mediji a Nova TV objavila je i ekskluzivnu fotografiju tog susreta koji se održao u stanu u Zagrebu.


Sastanak je navodno započeo večeras poslije 19 sati i završio u 20.15 kada je Prgomet sjeo u automobil i otišao.


Da se sastao s Milanovićem Prgomet je potvrdio Večernjem listu kratko rekavši kako ne bježi od razgovora.




Za sva dodatna novinarska pitanja Prgomet je bio nedostupan, a nije se javljao ni čelnik Mosta Božo Petrov, kako bi se doznalo je li Prgomet razgovarao s Milanovićem samo u svoje ime ili u ime Mosta.


Inače, Prgomet nije bio na večerašnjoj sjednici Nacionalnog vijeća Mosta, nakon koje je Petrov izjavio kako je Most i dalje homogen te da među njegovim članovima nema govora o raskolu. Prethodno su novinske redakcije dobile obavijest da prema odluci Bože Petrova, komuniciranje Mosta s javnošću preuzima PR agencija, uz napomenu kako Drago Prgomet do daljnjega neće davati izjave.


NOVO 20.56 Današnji način i ponašanje Mosta pokazuje koliko smo homogeni i sve insinuacije i spinovi koji dolaze iz drugih »tabora« nemaju smisla, izjavio je u srijedu navečer Božo Petrov nakon sastanka Nacionalnog vijeća Mosta, odgovarajući na novinarsko pitanje je li između njega i Drage Prgometa došlo do razlaza.


Sjednica Nacionalnog vijeća sazvana je, prema izjavama članova Mosta, kako bi bili upoznati s tijekom započetih razgovora sa SDP-om i HDZ-om, kojima je Most predložio osnivanje zajedničke Vlade.


Novinarima je potvrđeno kako na sastanku nije bilo Drage Prgometa, a na pitanje zašto nije došao, članovi stranke odgovarali su kako Prgomet ima drugih obaveza.


Istodobno s početkom sastanka Nacionalnog vijeća novinskim je redakcijama u 18 sati stigla i obavijest u kojemu se navodi kako odlukom Bože Petrova, komuniciranje Mosta s javnošću preuzima PR agencija, uz napomenu kako Drago Prgomet do daljnjega neće davati izjave.


Budući saborski zastupnik Mosta Robert Podolnjak novinarima je nakon sastanka ponovio kako u Mostu nema podjela, a na pitanje zašto Prgomet više ne može javno istupati, odgovorio je kako je u strankama normalno da se za to ovlasti jedna osoba.


»Mi smo nastali u vrlo kratkom vremenu, demokratično smo društvo s nizom vrlo jakih individualaca… i možda je bilo određenih istupa u javnosti koji nisu bili do kraja usklađeni, ali nikakvih podjela među nama nema. Mi smo zajedno i namjeravamo ostati zajedno«, zaključio je.


NOVO 20.30 Prema navodima nekih medija,  Prgomet se sastao s Milanovićem te je u Mostu sve izvjesniji raskol. Dnevnik.hr i Index.hr objavili su da se Milanović s Prgometom sastao u stanu ministra Ante Kotromanovića te su to popratili i fotografijama.


NOVO 18.45 Most je u 18 sati počeo novu sjednicu Nacionalnog vijeća nakon što je dvjema velikim koalicijama predložio osnivanje jedinstvene vlade sastavljene od Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste te Mosta.


ZAGREB – Čelnik Mosta danas je nakon obavljenih sastanaka s predstavnicima SDP-a i HDZ-a iznio svoj uvjet – Hrvatska mora dobiti vladu nacionalnog jedinstva u kojoj će biti dvije najjače koalicije, te Most.


“Mi smo u Mostu na jednostavan način prevladali ideološke i svjetonazorske podjele, jer prioritet u ovom času ima gospodarska situacija. Ono što očekujemo od jednih i drugih je da taj dio razumiju i prihvate i da se u Hrvatskoj pokuša napraviti jedinstvena vlada Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste i Mosta. To je jedini put koji je moguć da se provedu reformske mjere. Ako želite reformu javne uprave, trebate imati dvotrećinsku većinu”, izjavio je Petrov, dodajući da bi sve drugo bila prevara birača.


“Dio naših birača je lijevo, dio desno, ali glas su nam dali zbog ideje da Hrvatska gospodarski može naprijed i da je potrebno jedinstvo. To je ono što mi tražimo od HDZ-a i SDP-a. Smatramo da možemo biti moderator takvom jedinstvu i da oni mogu zaustaviti animozitete, sjesti za stol i posvetiti za opće dobro makar dvije iduće godine”, dodao je, ističući da će se na idućem sastanku pričati o usuglašavanju reformi.


“Nakon ovog prvog i drugog kruga razgovora bit će definiranje mandatara vlade. Mi nećemo odustati od reformi, znamo s čim smo krenuli i koji nam je cilj. Definirat ćemo mandatara i dati svoj prijedlog. O tome ćemo razgovarati kad se zadovolje prve dvije faze”, istaknuo je, dok na upit kako su na sve reagirali Karamarko ili Milanović nije htio odgovoriti.


“To pitajte njih. Ja vjerujem da će biti dovoljno političke mudrosti”, zaključio je Petrov.