Razočaran i predsjednicom

Petrov: Odgovornost se ne može prebacivati na 10 posto zastupnika; Lovrinović: Sada se vidi tko je zakočio konstituiranje

Hina

Foto N. Reberšak

Foto N. Reberšak

"U ovom trenutku volio bih da se konačno dogovore pa neka oni izglasaju svojeg predsjednika Sabora", rekao je Petrov



Zastupnik Mosta nezavisnih lista Ivan Lovrinović nije u četvrtak skrivao razočarenje činjenicom da Hrvatski sabor nije u prvom pokušaju uspio izabrati svog predsjednika, a time se ni konstituirati.


 Nakon sjednice, Mostov Ivan Lovrinović komentirao je da je najviše razočaran činjenicom da je predsjednica RH požurila sa sazivanjem ove sjednice. Uz to, rekao je i da je jasno tko je zakočio da se danas Sabor konstituira.


“Očekivali smo da će se predsjednik izabrati konsenzusom, jer nam je to potrebno u ovoj situaciji, no vidite da se ove dvije stranke (SDP i HDZ) nikako ne mogu složiti oko tako važne stvari”, izjavio je Lovrinović na izlasku iz sabornice.




Lider Mosta Božo Petrov izjavio je u četvrtak, nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Hrvatskog sabora, kako se odgovornost ne može prebacivati na deset posto saborskih zastupnika.


“U ovoj situaciji ne može se kompletna odgovornost prebacivati na 10 posto saborskih zastupnika. Možemo nastaviti pregovore (sa SDP-om i HDZ-om) ali jedino u slučaju kada su i jedna i druga strana u tome. U ovom trenutku volio bih da se konačno dogovore pa neka oni izglasaju svojeg predsjednika Sabora”, rekao je Petrov novinarima napuštajući Sabor.


Na pitanje što će biti ako se ipak ne dogovore izvratio je kako ne može suditi što će se dogoditi. “Isto kao što jučer nisam htio izlaziti u javnost jer do zadnjeg trenutka ne možete znati kako će zastupnici glasati. Mogu samo reći što bismo mi voljeli, a voljeli bismo da se konačno postigne konsenzus, barem privremeno, jer smo cijelo vrijeme predlagali da bude privremeno do formiranja vlade”, poručio je.