Premijer u Velikom Trgovišću

PLENKOVIĆ O SUDBINI ULJANIKA Odluku suda treba poštovati, a stečaj nije likvidacija

P. N.

Sve plaće radnika i kooperanata isplatili su porezni obveznici - Andrej Plenković / Snimio Denis LOVROVIĆ

Sve plaće radnika i kooperanata isplatili su porezni obveznici - Andrej Plenković / Snimio Denis LOVROVIĆ

"Radnici će dobiti plaće, to je poanta. To je prije svega odluka suda. Ponavljam, nema druge kompanije za koju je jedna Vlada isplatila 3,2 milijarde kuna... Sve plaće radnika i kooperanata isplatili su porezni obveznici. Odluku suda treba poštovati, stečaj nije likvidacija - zato sam rekao da to nije kraj. Konačno, drugi dio China Shipbuilding Industry Corporation doći će u Zagreb za desetak dana", komentirao je Andrej Plenković stečaj Uljanika



Premijer Andrej Plenković je u Velikom Trgovišću, gdje se obilježava 97 godina od rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Komentirao je situaciju u Uljaniku te vremenske nepogode diljem zemlje.


“Radnici će dobiti plaće, to je poanta. To je prije svega odluka suda. Ponavljam, nema druge kompanije za koju je jedna Vlada isplatila 3,2 milijarde kuna… Sve plaće radnika i kooperanata isplatili su porezni obveznici. Odluku suda treba poštovati, stečaj nije likvidacija – zato sam rekao da to nije kraj. Konačno, drugi dio China Shipbuilding Industry Corporation doći će u Zagreb za desetak dana”, komentirao je Andrej Plenković stečaj Uljanika, prenosi televizija N1. 


Osvrnuo se i na dosadašnji tijek kampanje za europske izbore.




“Naš program ‘Hrvatska za generacije’ jamstvo je da će birači koji podrže našu listu imati ljude koji će znati što su europske politike i proračun, kao i koji globalni okvir naši zastupnici trebaju zastupati.”


Naglasio je da su dva strateška cilja ulazak u Schengenski sporazum te “postupno, sustavno, temeljito i argumentirano” pripremanje za uvođenje eura, uz strateške projekte poput Pelješkog mosta, zračnih luka, cesta, željeznice, širokopojasnog interneta, LNG terminala itd.


Komentirao je i opasnost od poplava.


“U kontaktu sam s ministrom Tomislavom Ćorićem i Davorom Božinovićem. Situacija u Karlovcu je, čini mi se, pod kontrolom. Najviše pozornosti treba obratiti na Hrvatsku Kostajnicu. Ministar Ćorić će popodne otići u Hrvatsku Kostajnicu. Vremenske prilike nisu baš svojstvene sredini svibnja. To su gradovi i općine navikli na visoke vodostaje, ali treba biti budan, pratiti kretanja, a eventualne štete što prije otklanjati”, zaljučio je premijer.