Neće rušiti stranku

Obersnel: Ne očekujem ništa od Predsjedništva

Tihana Tomičić

- Mi sigurno nećemo rušiti SDP. Bit će vremena da u stranci razgovaramo o odnosima, nedostatku kolegijalnosti i drugarstva u SDP-u, rekao je Obersnel.



RIJEKA Iskreno rečeno, ništa ne očekujem od današnje sjednice Predsjedništva SDP-a, izjavio je jutros za Hrvatski radio predsjednik SDP-a Rijeke Vojko Obersnel, čime je potvrdio da je nezadovoljan kompletnim funkcioniranjem vrha stranke.


  Ponovio je da ne spori sefu Zoranu Milanovicu da smijeni bilo kojeg ministra, pa i Slavka Linića, ali da se smjena morala odigrati drugačije, bez iznošenja dvojbenih podataka jer ovako je ostao mučan dojam, rekao je.


Vlada nije poslala predstvnika u emisiju “A sada Vlada” na Hrvatskom radiju jutros, a ni SDP nije poslao predstavnika u emisiju o izborima za Europski parlament.





Obersnel kaže i da su u riječkom SDP-u previše ozbiljni i odgovorni i predugo su stvarali SDP da bi sada rušili stranku.


 - Mi sigurno nećemo rušiti SDP. Bit će vremena da u stranci razgovaramo o odnosima, nedostatku kolegijalnosti i drugarstva u SDP-u, rekao je Obersnel.


Za Jovanovića se zna da je čvrsto uz premijera, dok se od Komadine očekuje da danas progovori o svemu, no očito da Obersnel ni ne vjeruje da će se to dogoditi, sudeći po izjavi “da ne očekuje ništa”.


 Obersel je izvijestio i da se smijenjeni ministar Slavko Linić uopće neće vratiti u Sabor jer je jedini koji je dao ostavku na zastupnički mandat, a nije ga zamrznuo kao drugi ministri. To bi značilo da Linić ostaje najobičniji član stranke.


Nakon sjednice Gradskog odbora u utorak navečer, danas je Ana Komparić Devčić, SDP-ova saborska zastupnica i pripadnica “riječkog klana”, za RTL kazala da je riječki SDP odlučio zatvoriti usta dok ne prođu izbori za Europski parlament.