Riječki gradonačelnik izgubio povjerenje u predsjednikovo poštivanje baze stranke

Obersnel: Linićeva smjena je nepotrebno pokazivanje mišića

Jagoda Marić

- Nisam siguran da će nakon ovoga odnosi unutar naše stranke ostati jednaki, nepomućeni i stabilni. Izgubio sam povjerenje u vrijednost i važnost komunikacije unutar stranačkih tijela, u predsjednikovo poštovanje prema bazi stranke, poručuje Obersnel



ZAGREB - Način na koji se premijer odlučio riješiti ministra financija za mene je doista neočekivan postupak, nimalo kolegijalan i nimalo ljudski.  Ovakve se odluke raspravljaju na tijelima stranke. Definitivno se poruke o smjenama ne šalju putem medija. Duboko sam razočaran kao član stranke, ali i na posve ljudskoj razini kao kolega i prijatelj obojice aktera ove priče, tako je danas smjenu ministra financija komentirao riječki gradonačelnik i predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel. 


Dodao je da ne osporava pravo premijera da bira i razriješava ministre, ali da niti jedan premijer dosad nije postavljen ukazom nego voljom svoje baze. 


– Nisam siguran da će nakon ovoga odnosi unutar naše stranke ostati jednaki, nepomućeni i stabilni. Izgubio sam povjerenje u vrijednost i važnost komunikacije unutar stranačkih tijela, u predsjednikovo poštovanje prema bazi stranke, poručuje Obersnel.




On smatra da se kod odluke o smjeni ministra, koji je uspio u svom resoru načiniti najveći broj reformi, koji je od strane javnosti najbolje ocijenjeni član Vlade i prepoznat kao vrijedan radnik, mora imati puno snažniji i jasniji razlog od nekakvih intriga i onih koji bezimeni već mjesecima udaraju po ministru financija u medijima.


–  Očito se ovdje radi o dubokom nerazumijevanju, nepremostivom jazu, nepotrebnom pokazivanju mišića  i izravnoj odluci premijera. Radi se o odluci koju je donio iz meni nepoznatih razloga. Sve dok postoje zakonom propisani postupci za utvrđivanje nečije stvarne odgovornosti, treba koristiti te postupke, provesti istrage i pričekati okončanja postupaka. Sve suprotno tome ples je po žici koju su rastegli mediji, i to mi se ne sviđa. Što se optužbi tiče, u ovoj zemlji još uvijek istrage provode nadležna tijela a ne mediji, kazao je za naš list Obersnel.  Uvjeren je da će Linić nedostajati u Vladi, iako osobno izuzetno cijeni Borisa Lalovca kao najavljenog budućeg ministra.