Najbolje odgoditi putovanje

Nigdje bez zimske opreme: Gust snijeg otežava promet u većem dijelu zemlje

Hina

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta



ZAGREB – Gust snijeg otežava promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, a zbog ugaženog snijega na kolnicima mjestimice dolazi do zastoja, javio je Hrvatski autoklub u 8,15 sati.


Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.


NOVO! 10:00 – Od 9,30 sati ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka– Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, javio je Hrvatski autoklub (HAK).Zbog prometne nezgode na brzoj cesti B6 Kikovica– čvor Orehovica vijaduktom Svilno u smjeru Zagreba vozi se jednom trakom, usporeno.

Zbog prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici kod čvora Jankomir prema zapadu vozi se otežano uz regulaciju prometne policije i ograničenje brzine od 60 km/h. Također zbog prometne nezgode na 6. km autoceste A2 Zagreb– Macelj u smjeru Krapine vozi se jednim trakom, otežano.


Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D3 Kikovica– Gornje Jelenje– Delnice i D501 Gornje Jelenje– Oštrovica zbog snježnih nanosa na Špičunku ( Lokve).Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na autocestama: A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Jankomir i Trakošćan, A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Bosiljevo I. (Isključivanje teretnih vozila je na odmorištu Draganić) i A7 GP Rupa-čvor Diračje, te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Zadarske županije.

Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji, Austriji i Italiji, zabrana je prometa za sva teretna vozila preko 7,5 tona na graničnim prijelazima iz Republike Hrvatske prema Sloveniji. HAK moli vozače teretnih vozila da poštuju upute policijskih i carinskih službenika.


Preko graničnog prijelaza Pasjak mogu prometovati samo osobna vozila.


Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar i Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, te katamaranske Rijeka-Mali Lošinj, Rijeka-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Hvar-Korčula.


Snijeg koji pada na širem gradskom području usporava javni gradski promet, a ZET javlja da su na većini gradskih i prigradskih autobusnih linija odstupanja od voznih redova.Prometne poteškoće izraženije su na linijama čije trase prolaze brdskim predjelima. Od 132 autobusne linije privremeno ih je obustavljeno osam, a iz sigurnosnih razloga skraćene su četiri linije. Tramvajski promet za sada je redovit na svim linijama.

Privremeno su obustavljene autobusne linije: 142 (Vrapčanska aleja-Jačkovina-Vrapčanska aleja), 174 (Zaprešić-Žejinci), 128 (Črnomerec-Lukšići), 104 (Jandrićeva-Dom umirovljenika), 139 (Reljkovićeva-Jelenovac-Reljkovićeva), 135 (Črnomerec-Graberje), 127 (Črnomerec-Mikulići) i 140 (Mihaljevac-Sljeme).


Privremeno su skraćene autobusne linije 126 (Črnomerec-Gornja Kustošija-Krvarić) do starog okretišta u Krvariću, 137 (Črnomerec-Perjavica-Borčec) do Gornje Padine, 143 (Vrapčanska aleja-Oreške) do Ulice Borovina i 164 (Savski most-Horvati) do starog okretišta u Horvatima.