Ime povjerenika još nije poznato

Na sastanku u Vladi i čelnik Knightheada: Ne prodajemo obveznice Agrokora i radit ćemo tako da se ne potroši proračunski novac

Jagoda Marić

- Ostalo je još dosta posla za napraviti, ali ćemo raditi na tome da proces ni na koji način ne bude na štetu građana Hrvatske i da se pri tome ne potroši proračunski novac, kazao je Wagner. Na novinarsko pitanje prodaje li Knighthead obveznice Agrokora, kazao je da to nije istina, da oni drže obveznice koje su kupili.



Premijer Andrej Plenković nije otkrio ime novog izvanrednog povjerenika ni vjerovnicima Agrokora s kojima se sastao u Banskim dvorima ili ga oni nisu željeli podijeliti s javnosti. I čelnik Knighthead fonda Thomas Wagner i prokuristica Kraša Marica Vidaković poslije sastanka su rekli da se nadaju da će Vlada vrlo brzo objaviti ime novog povjerenika, s tim da je Vidaković dodala i da joj se čini kako premijer već zna tko će biti novi izvanredni povjerenik u Agrokoru.


Osim Plenkovića, na sastanku su bili još i potpredsjednica Vlade Martina Dalić i Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Wagner tvrdi da je sastanak s premijerom pokazao da svi kreditori ali i opskrbljivači žele zajednički privesti procest postupka izvanredne uprave u Agrokoru kraju, na dobrobit kupaca, zaposlenih, “ali i građana Hrvatske”.


– Ostalo je još dosta posla za napraviti, ali ćemo raditi na tome da proces ni na koji način ne bude na štetu građana Hrvatske i da se pri tome ne potroši proračunski novac, kazao je Wagner. Na novinarsko pitanje prodaje li Knighthead obveznice Agrokora, kazao je da to nije istina, da oni drže obveznice koje su kupili.




– Mi ne prodajemo obveznice, investirali smo dosta novca u kompaniju i bit ćemo konstruktivni u nastojanju da ona ima budućnost, zaključio je Wagner.


Na izravno pitanje koliko obveznica Agrokora drže, Wagner je odgovorio da o detaljima svog poslovanja njegov fond ne govori javno.