Pala odluka

Kratko i jasno: Statutarna komisija potvrdila suspenzije četvorici SDP-ovaca

P. N.

"Statutarna komisija SDP-a je na današnjoj sjednici odlučivala o žalbama četvorice suspendiranih članova te potvrdila odluke Glavnog odbora", navodi se u kratkom priopćenju koje je stiglo iz SDP-a u utorak nešto prije 23 sata



Statutarna komisija SDP-a u utorak kasno navečer donijela je odluku o četvorici suspendiranih članova Predsjedništva stranke Peđi Grbinu, Siniši Hajdaš Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću.


“Statutarna komisija SDP-a je na današnjoj sjednici odlučivala o žalbama četvorice suspendiranih članova te potvrdila odluke Glavnog odbora”, navodi se u kratkom priopćenju koje je stiglo iz SDP-a u utorak nešto prije 23 sata.


Podsjetimo, pobunjeničkom” četvercu, koji je u krugu predsjednika Bernardića detektiran kao vođa pobune protiv njega, Glavni odbor SDP-a na dvanaestosatnoj sjednici sredinom srpnja izrekao je stegovnu mjeru privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine.




Suspendirani članovi, prema Statutu, imali su pravo na sjednicu Statutarne komisije na kojoj su iznijeli svoju “obranu” i koja je odlučivala o njima pozvati podupirućeg člana stranke. Tako je Peđa Grbin pred Statutarnu komisiju kao potporu pozvao šefa šibenskog SDP-a Tončija Restovića, Siniša Hajdaš Dončić krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, Mihael Zmajlović čelnika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa, a Vedran Babić bivšeg glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovan, prenosi N1.