Sjednica predsjedništva SDP-a

Komadina: Predsjedništvo SDP-a je zaključilo da imamo pametnijeg posla nego baviti se sami sobom

Tihana Tomičić

Upitan je li bilo riječi o »slinavcima«, odgovorio je da »ta tema nije prevladavala«. »Ostavka se ne daje zbog vikanja, vjerojatno je nešto drugo u pozadini«, komentirao je Komadina Škrlecovu ostavku



ZAGREB Nakon sjednice predsjedništva SDP-a, na kojoj se očekivala rasprava o »slinavcima«, izjavu je dao potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, koji je očito i poslan pred novinare da smiri priče o sukobu u vrhu stranke.


»Predsjedništvo je jednoglasno zaključilo da imamo pametnijeg posla nego baviti se sami sobom«, izjavio je Komadina uime stranke.


Na pitanje znači li to pomirbu u vrhu SDP-a, rekao je: »Pa mi smo odgovorni ljudi«. Upitan je li bilo uopće riječi o »slinavcima«, odgovorio je da »ta tema nije prevladavala«.




Naime, očekivalo se da će na sjednici predsjedništva stranke biti razjašnjeno tko su »slinavci« oko Zorana Milanovića koji u medije plasiraju informacije o stranačkim članovima.


»Jesam član predsjedništva, ali ne znam da li sam i tema. O unutarnjim  stvarima predsjedništvo svakako treba raspravljati, ali nisam siguran da ću tu temu otvarati ja«, rekao je prije sjednice Komadina koji je prošlog tjedna spomenuo »slinavce«.


Na pitanje ima li u SDP-u nezadovoljstva Komadina je prije sjednice odgovorio: »U pravilu i u masi nema.«


Komadina je ranije komentirao i ostavku pomoćnika ministra zaštite okoliša Davora Škrleca, koji tvrdi da je otišao zbog ponašanja Radimira Čačića.


»Ostavka se ne daje zbog vikanja, vjerojatno je nešto drugo u pozadini«, rekao je Komadina. Na pitanje da komentira Čačićev stil i presudu, Komadina je odgovorio da »o kadrovskim pitanjima odlučuje predsjednik Vlade, ne ostali«.


Član predsjedništva iz Vukovara Željko Sabo, koji je jedini uz Komadinu prošao pokraj novinara, dok su svi ostali ušli na stražnji ulaz, izjavio je trenutak prije sjednice da nema zabranjenih tema i da će predsjedništvo raspraviti sve bitne teme.