Tiskovna u Kutini

Koalicija Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku za opstanak Petrokemije

Hina

Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Juro Martinović podsjetio je konferenciji za novinare ispred Uprave Petrokemije u Kutini da je tehnička Vlada na telefonskoj sjednici skinula Petrokemiju s popisa strateških tvrtki te je pripremala njezinu privatizaciju »na hrvatski način«, dakle ispod cijene i zanemarujući hrvatske nacionalne interese



KUTINA Čelnici koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku zauzeli su se u četvrtak za opstanak kutinske Petrokemije te upozorili na sustavno i namjerno razaranje hrvatske poljoprivrede i hrvatske industrije vezane uz poljoprivredu, priopćeno je iz te koalicije.


Nositelj liste koalicije u Vi. izbornoj jedinici Juro Martinović podsjetio je konferenciji za novinare ispred Uprave Petrokemije u Kutini da je tehnička Vlada na telefonskoj sjednici skinula Petrokemiju s popisa strateških tvrtki te je pripremala njezinu privatizaciju »na hrvatski način«, dakle ispod cijene i zanemarujući hrvatske nacionalne interese.


Petrokemija nije prodana samo zato što su namjere tehničke Vlade javno prokazane i razotkrivene. ”Tehnička Vlada je potom pokušala ‘privatizaciju na hrvatski način’ crikveničkog Jadrana, zalaganjem 80 posto vlasništva RH u toj tvrtki kao jamstvo za kredit kod HBOR-a. Prokazali smo ih, pa su opet odustali, ali samo zato što dolaze novi izbori«, istaknuo je Martinović.




Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je da je micanje Petrokemije s liste strateških tvrtki pouzdan znak da vladajuća politika nema plan revitalizacije hrvatske poljoprivrede, što znači da namjerno bacaju na koljena i ono što je ostalo od poljoprivrede.


”Zbog loše državne politike namjerno se tvrtka želi pokazati kao gubitaš, da bi je netko preuzeo. Prešućuju pritom da je Petrokemija jedan od najvećih hrvatskih izvoznika te da unatoč umjetno stvorenim preprekama ostvaruju velike prihode”, kaže Sinčić.


Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović ocijenio je da Petrokemiju neki nastoje sistematski zadužiti i uništiti. ”Oni koji nam govore da se nešto ne može, znači da ne znaju, a što su i dokazali u zadnjih 20 godina. Obrana Petrokemije je obrana hrvatskih nacionalnih interesa”, poručio je Lovrinović.