Nova prozivka šefa HDZ-a

Karamarko vladu nazvao anacionalnom i nenarodnom: ‘HDZ će imati dvotrećinsku većinu’

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

»Doista ne znam što je Milanović mislio reći. Ako misli na neku podjelu, u društvu je najveću podjelu napravio on i njegova Vlada na taj način što su definitivno osiromašili veliki broj građana«, rekao je Karamarko



SOLIN/SINJ – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u subotu da su najveću podjelu u društvu napravili premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović i njegova vlada jer su osiromašili veliki broj građana.


 Karamarko je u Solinu, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ne zna što je Milanović mislio kad je govorio kako neki prave popise onih koji vole Hrvatsku i onih koji je ne vole, te da je to ključna poruka hrvatske opozicije. Premijera treba pitati što je pod tim mislio, on se inače nekada konfuzno izražava, kazao je Karamarko.


 »Doista ne znam što je mislio reći. Ako misli na neku podjelu, u društvu je najveću podjelu napravio on i njegova Vlada na taj način što su definitivno osiromašili veliki broj građana«, rekao je.




 Upitan da komentira povećanje trošarina na gorivo za 20 lipa po litri i ocjenu ministra Branka Grčića da to nije posebno opterećenje, Karamarko je rekao da ova Vlada i njen predsjednik pokušavaju tvrditi da ne postoji nešto što postoji. Rekao je da je to udar koji za sobom povlači poskupljenje mnogih proizvoda.


»Malom djetetu je jasno da je posrijedi ‘dobar’ udar, pogotovo što su najavili još jedno poskupljenje goriva. Ne znam zašto lažu. Zašto premijer na aktualnom satu u Saboru ne prizna da je deficit 18 milijardi«, rekao je Karamarko, koji je u govoru na svečanosti u povodu 25. godina HDZ-a Solina naveo kako je Vlada, s trošarinama na cigarete i godrivo, u posljednje 3,5 godine imala 20 intervencija na porezna i neporezna davanja.


 Također je rekao da dijeli zabrinutost s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem koji je upozorio na mogućnost povećanja rata kredita u eurima, te dodao da guverner daje izjave koje su drugačije od izjava koje daje Vlada. »Vlada daje vrlo optimistične izjave iako je brod poprilično napunjen vodom, i to u zadnja dva kvartala svog mandata, što je pokušaj da još jednom probaju prevariti građane«, izjavio je.


 Na pitanje veličine deficita osvrnuo se Karamarko u subotu i u Sinju, gdje je također sudjelovao u obilježavanju 25. obljetnice osnutka tamošnjeg HDZ-a. Rekao je da je sramotno što prije dva dana premijer Milanović u Hrvatskom saboru nije znao je li deficit 12 ili 18 milijardi kuna.


 »Takvi nenarodni, anacionalni, nesposobni i koji su upropastili gospodarstvo i egzistenciju naše djece imaju snage tražiti još jedan mandat. To je nevjerojatno i zato im to nećemo dati«, naglasio je Karamarko i rekao kako je HDZ u posljednjih tri godine pobijedio na svim izborima jer se vratio »narodu i idejama dr. Tuđmana«.


 HDZ-ova domoljubna koalicija nakon predstojećih parlamentarnih izbora mora imati dvotrećinsku većinu u Saboru kako bi smanjili poreze, pokrenuli gospodarski oporavak i zapošljavanje te vratili dostojanstvo Hrvatskoj i njenim građanima, poručio je Karamarko u Sinju.


 »Ne znam kada će gospodin koji potječe iz ovih krajeva odlučiti o datumu izbora, ali njihovi su nam mandati dovoljna škola. Naučili smo da oni kad dođu na vlast relativiziraju sve ono što je stvoreno 90-tih godina, relativiziraju Domovinski rat, hrvatske branitelje, relativiziraju i podcjenjuju dr. Franju Tuđmana i njegovo veliko povijesno djelo«, istaknuo je predsjednik HDZ-a.