Slučaj Agrokor

Ivica Todorić za milijun eura izašao na slobodu: “Došao sam da dignem Hrvatsku gore”

P. N.

Photo Borna Filic, Pixsell

Photo Borna Filic, Pixsell

"Gotovo je ročište, sudac je ukinuo istražni zatvor, jamčevina je stigla, određene su mjere opreza. Gospodin Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dopuštenja suda i to je to. Danas treba izaći", rekla je odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković



ZAGREB Ivica Todorić je oko 17 sati napustio Remetinec. Dočekala ga je njegova supruga Vesna. Obrana Ivice Todorića uplatila je jamčevinu od milijun eura, odnosno 7,5 milijuna kuna na račun suda. Po dolasku u Kulmerove dvore, Ivica Todorić dao je izjavu za medije.


– Bit će prilike da se čujemo, ne bih večeras ništa, rekao je Todorić.


Kad su ga novinari upitali tko je uplatio novac za jamčevinu, Ivica Todorić rekao je da ne zna tko je sve to učinio.




– Znam da je jedan moj bratić dao, a za druge ću sad saznati, ustvrdio je Ivica Todorić.


Na pitanje što će sada raditi, Todorić je odgovorio protupitanjem: “Sumnjate u mene?”.


– Ima se što raditi. Pogledajte gdje smo, na dnu smo. Pogledajte i knjigu Martine Dalić, ona na trećoj stranici kaže da će nas Bugarska prestići. Došao sam da dignem Hrvatsku gore, rekao je Todorić.


Nakon završenog ročišta, odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković potvrdili su da njihov klijent izlazi na uvjetnu slobodu.


“Gotovo je ročište, sudac je ukinuo istražni zatvor, jamčevina je stigla, određene su mjere opreza. Gospodin Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dopuštenja suda i to je to. Danas treba izaći”, rekla je odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković, dodavši da su prijatelji novac prikupljali tri dana, javlja televizija N1.


Photo Sanjin Strukic, Pixsell


Photo Sanjin Strukic, Pixsell



Na ročištu je bio i Todorić, koji je od suca istrage upozoren da ako bude prekršio odredbe jamstva ono pripasti državi, a protiv njega bi mogao biti pokrenut postupak”, rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.


Rekao je da su uplatitelji poznati sudu, ali da tu informaciju ne može otkriti.


Todoriću su izrečene i mjere opreza: zabranjeno mu je napuštati boravište koje ima prijavljeno te ne smije napuštati područje grada Zagreba bez odobrenja suda. Također je bio dužan predati putovnicu.


Podsjećamo, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu 15. studenoga zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza i jamčevinom od 7,5 milijuna kuna u gotovini, a njegova je obrana ranije tvrdila da toliko novca nemaju.


Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.