Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. rujna 2019.
SDP osuđuje odluku

Bernardić: 'Sramotan zaključak Vijeća za suočavanje s prošlošću, ZDS će biti vidljiv nedaleko od Jasenovca'

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2018. u 21:08 2018-02-28T21:08:00+01:00

»Najoštrije osuđujemo ovu odluku kojom Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH. Još jednom se dopušta da ustaštvo te poražene i pogubne ideologije na najperfidniji način uništavaju hrvatsko društvo«, ističe se u priopćenju

ZAGREB Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra da je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak u vezi s pozdravom »Za dom spremni«.

»Danas je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak kojim je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' postao dopustiv u iznimnim situacijama. To znači da će taj pozdrav biti vidljiv na samo nekoliko kilometara od Jasenovca«, navodi se u priopćenju SDP-a u kojem prenosi Bernardićevo reagiranje nakon što su objavljeni zaključci i preporuke tog Vijeća,

»Najoštrije osuđujemo ovu odluku kojom Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH. Još jednom se dopušta da ustaštvo te poražene i pogubne ideologije na najperfidniji način uništavaju hrvatsko društvo«, ističe se u priopćenju.

SDP smatra da vladajući »ne znaju riješiti ozbiljne probleme« i da do »punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost»

»Kao i uvijek kada u državi dođe do ozbiljnih problema koje ne znaju riješiti, kada se ne provode reforme i kad nemaju nikakvih planova za budućnost ove zemlje, vladajući nas vuku u prošlost. I, ovaj put do punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost. S obzirom da nije znao ili nije mogao, ili još preciznije, nije smio riješiti situaciju sa spomen-pločom u Jasenovcu, Plenković se sakrio iza skuta Zvonka Kusića«, priopćio je SDP prenoseći izjavu svog predsjednika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.