NOVI STARI GRADONAČELNIK ZAGREBA

BANDIĆEV POBJEDNIČKI GOVOR: U meni je sadržano najbolje od Tuđmana, Radića, Starčevića i Račana

P. N.

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Najavio je da će iz imena stranke izbrisati svoje ime, jer, ustvrdio je, kad netko kaže "365", "rad" i "solidarnost" - podrazumijeva se da to govori o Milanu Bandiću.



Novi stari zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je Zagrepčanima i Zagrepčanima na još jednom mandatu. Nikada nitko, rekao je, u Zagrebu “nije, nije niti će pobijediti šest puta za redom”. Zahvalio je i svojim protukandidatima i protukandidatkinjama, kako onima u prvom, tako i Anki Taritaš Mrak u drugom krugu. Bandić se u govoru fokusirao na slogan: “Ili mi, ili on.”


– Oni koji su govorili ili mi ili on pogriješili su. Zagreb je zajedno, Zagreb ne trpi negaciju, destrukciju, Zagreb je konstruktivan i pozitivan, rekao je Bandić.


Potom je najavio da će iz imena stranke izbrisati svoje ime, jer, ustvrdio je, kad netko kaže “365”, “rad” i “solidarnost” – podrazumijeva se da to govori o Milanu Bandiću. Zahvalio je Bandić i braniteljima, naročito Kati Zadro koja se u tom trenutku našla u njegovom stožeru, da bi zatim ustvrdio da je u njemu objedinjeno sve najbolje od Stjepana Radića, Ante Starčevića, Ivice Račana i Franje Tuđmana.




– Od svih njih imam ponešto, ali od svih – najbolje, rekao je Bandić.


Njegova pobjeda, ustvrdio je, satkana je od pet temelja: “zalaganje za svakog novorođenog Zagrepčanina”, “bitka za svakog obrazovanog čovjeka”, “bitka za svako radno mjesto”, “solidsarnost i socijalna pravda” te “otvorenost i sigurnost”. Ovom prilikom izrazio je sućut Londonu i njegovom gradonačelniku, spomenuo svoju majku i svoga psa te pozdravio medije, čak i one koji su govorili protiv njega.


Pozivao je sve u Gradskoj skupštini na koncenzus oko bitnih zagrebačkih pitanja, a to su ujedno i obećanja koja je predstavio: “pet tisuća fasada, zagrebačku žičaru, brzu tračničku vezu sa zračnom lukom, razvojh novih tvrtki na velesajmu, novu kongresnu dvoranu, 60 novih niskopodnih tramvaja, spašavanje imunološkog zavoda, dječju bolnicu na bivšoj sveučilišnoj bolnici te projekt Zagreb na Savi.


Govor je zaključio pozivajući na “delanje”, od sutra u sedam sati ujutro.


Govoreći o nacionalnoj politici, ustvrdio je da će Plenković uspjeti presložiti Vladu, odnosno da će oni koji su govorili da sa HDZ-om neće uskoro stajati u redu na Markovom trgu.