Uspjeh susjeda

Slovenci rade sjedala za Airbus

Hina

REUTERS

REUTERS

Studio moderna čiji je vlasnik Sandi Češko godinama na listama najimućnijih slovenskih poduzetnika i tvrtka Boxmark već su dobili 2,1 milijuna eura nepovratnih sredstava iz europskih fondova za spomenuti projekt



LJUBLJANA Slovenska tvrtka Studio moderna potpisala je ugovor s proizvođačem zrakoplova Airbus o razvoju putničkih sjedala na osnovi tehnologije »octaspring« koju je patentirala, a primjenjuje se u proizvodnji madraca Dormeo, objavila je slovenska televizijska postaja POP-TV.


Radi se o sjedalima u kojima su elastične opruge sa smjesom od umjetne pjene, a oblažu se kožom u tvornici Boxmark u mjestu Kodričevo, poslovnom partneru »Studija moderna«. Takva su sjedala udobnija, a i lakša od klasičnih što smanjuje potrošnju goriva.


Inovativna sjedala za Airbus će se dalje razvijati, za što će se uložiti dodatna sredstva, a ista tehnologija bila bi pogodna i za sjedala u automobilima, navode mediji.Ugovor je sklopljen nakon što je Airbus bio zadovoljan karakteristikama izrađenih prototipova.

Studio moderna čiji je vlasnik Sandi Češko godinama na listama najimućnijih slovenskih poduzetnika i tvrtka Boxmark već su dobili 2,1 milijuna eura nepovratnih sredstava iz europskih fondova za spomenuti projekt.