Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
21. veljače 2020.
Lijep potez

Lidl isplaćuje radnicima novčanu nagradu od 4.000 kuna neto

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 3. lipanj 2019. u 11:18 2019-06-03T11:18:25+02:00

Lidl od početka svoga poslovanja u Hrvatskoj neprestano povećava plaće zaposlenicima, a zadnje je bilo u ožujku ove godine, ističu iz tog trgovačkog lanca.

ZAGREB Zaposlenicima Lidla Hrvatska će uz plaću za svibanj biti isplaćena i posebna novčana nagrada u iznosu 4.000 kuna neto, izvijestili su u ponedjeljak iz tog trgovačkog lanca.

Iz Lidla navode kako time nastavljaju s praksom nagrađivanja svojih zaposlenika te kako tim potezom još jednom dokazuju da brinu o svojim zaposlenicima te opravdavaju status jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Lidl od početka svoga poslovanja u Hrvatskoj neprestano povećava plaće zaposlenicima, a zadnje je bilo u ožujku ove godine, ističu iz tog trgovačkog lanca.

Također navode da svojim radnicima osiguravaju niz pogodnosti, kao što su božićnica, uskrsnica, darovi za djecu u povodu blagdana (Božić i svetog Nikole), u povodu rođenja djeteta i prvog dana škole, a osiguravaju radnicima i sistematski pregled te brojne druge pogodnosti.

Iz Lidla ističu da pažnju pridaju i razvoju zaposlenika na svim razinama pa osim kontinuiranog ulaganja u edukacije, treninge, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, svojim zaposlenicima omogućavaju i daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja. Lidl je međunarodna kompanija pa zaposlenici imaju priliku preuzeti i pozicije u drugim državama ili Lidlovoj središnjici u Njemačkoj, napominju iz tog trgovačkog lanca.

Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, trenutno u Hrvatskoj ima 97 trgovina i dva logističko-distributivna centra, zapošljava više od 2.300 radnika, a iz tog trgovačkog lanca najavljuju kako će ove godine otvoriti još nekoliko trgovina.

Inače, današnjom objavom Lidla Hrvatska nastavljene su objave tvrtki o nagrađivanju radnika, nakon što su prošli tjedan o tome izvijestili iz Peveca i Podravke.

Tako su iz Podravke početkom prošlog tjedna objavili da će radnici dobiti nagradu u neto iznosu od tisuću kuna, obrazlažući to povijesno dobrim poslovnim rezultatima u prošloj godini i nastavkom uspješnog poslovanja ostvarenjem iznad planskih rezultata u ovoj godini.

Iz trgovačkog lanca Pevec su krajem prošlog tjedna izvijestili da su isplatili stimulaciju radnicima u ukupnom iznosu većem od dva milijuna kuna, i to za rezultate ostvarene u 2018. godini, a najavili su i isplatu 13. plaće za 20 posto najboljih djelatnika u maloprodaji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.