Zapljena u Vukovaru

U podrumu unajmljene kuće napravili laboratorij za uzgoj marihuane

Hina

Ilustracija / Foto Arhiv

Ilustracija / Foto Arhiv

Proteklog su vikenda na temelju sudskoga naloga policajci u Vukovaru u kući kojom se koristi D.M. (32) iz Vinkovaca pronašli 71 sadnicu marihuane i kompletan laboratorij s priborom za uzgoj, mjerenje i pakiranje te droge te su protiv njega ponijeli prijavu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama



VINKOVCI – Laboratorij za uzgoj marihuane pronašli su u podrumu unajmljene kuće u Vukovaru djelatnici Odjela kriminaliteta droga vukovarsko-srijemske policije, priopćeno je u utorak na konferenciji za novinare.


Proteklog su vikenda na temelju sudskoga naloga policajci u Vukovaru u kući kojom se koristi D.M. (32) iz Vinkovaca pronašli 71 sadnicu marihuane i kompletan laboratorij s priborom za uzgoj, mjerenje i pakiranje te droge te su protiv njega ponijeli prijavu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


“Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je D.M. kuću u Vukovaru unajmio u ožujku ove godine, nakon čega je u podrum investirao oko 30.000 kuna u laboratorij za proizvodnju marihuane”, izjavio je na konferenciji za novinare voditelj Odjela kriminaliteta droga Goran Lovrić.




Laboratorij je sadržavao rasvjetni i ventilacijski sustav, sustav grijanja i mjerenja temperature i vlage te vremenske regulatorne sklopke kako bi radio i u odsutnosti osumnjičenka, a pronađen je i digitalni mjerač kiselosti tla, veće količine gnojiva te rukopis s podatcima o uzgoju marihuane.


“Zaplijenjen je jedan joint, pet grama marihuane u PVC pakiranju, 71 sadnica marihuane visine oko 130 centimetara, 49 sjemenki marihuane, 2,42 kilograma marihuane čija je vrijednost na ulici oko 40.000 kuna, 14 grama amfetamina, 3680 kuna i 1510 srbijanskih dinara”, rekao je Lovrić te dodao da bi se od uzgojenih stabljika moglo dobiti oko 20 kilograma marihuane čija je vrijednost na ulici oko 300.000 kuna.


Po policijskom izvješću, marihuana je visoke kakvoće, a sjemenke su najvjerojatnije nabavljene u Nizozemskoj.


Policija je laboratorij otkrila tako što je D.M. iz Vinkovaca zaustavljen u prometu i legitimiran, pri čemu je policajcu dobrovoljno predao joint i PVC vrećicu s pet grama marihuane. Pošto je dobila nalog za premetačinu unajmljene kuće u Vukovaru, policija je u podrumu otkrila laboratorij, rečeno je na konferenciji za novinare vukovarsko-srijemske Policijske uprave.