Napad na kombi na riječkoj zaobilaznici

Na Orehovici: Huligani napali juniore malonogometnog kluba s Raba, misleći da su Torcida

Fiore Vežnaver

Kombi na koji je bačena baklja / Foto Roni BRMALJ

Kombi na koji je bačena baklja / Foto Roni BRMALJ

Prema prvim informacijama, napadači su izašli iz dvaju automobila i okomili se na kombi i ljude u njemu. Na meti su bili Rabljani koji su putovali prema Istri unajmljenim taksijem. Motiv napada se rasvjetljava



RIJEKA Na čvorištu Orehovica na riječkoj zaobilaznici grupa zasad nepoznatih mladića fizički je u subotu ujutro, oko 8.30 sati, napala putnike kombija, taksija riječke registracije.


Prema prvim informacijama, napadači su izašli iz dvaju automobila i okomili se na kombi i ljude u njemu. Na meti su bili Rabljani koji su putovali prema Istri unajmljenim taksijem.


Motiv napada se još istražuje, no kako doznajemo, iza neviđenog cestovnog prepada zapravo stoji pogrešna pretpostavka huligana da kombijem putuju navijači Hajduka, članovi Torcide. U taksi kombiju, naime, putovali su junori malonogometnog kluba s Raba, koji su krenuli na utakmicu u Labin.




Napadači su im jednim automobilom prepriječili put, a drugim stali iza njega. Nakon toga se grupa huligana obrušila na mladiće u kombiju, napavši ih šakama i nogama te bacivši na njih baklje.


Sve o okolnostima napada pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista, u nedjelju, 25. siječnja 2015.