Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
22. travnja 2019.
Laži u Riju

Lochte zbog lažnih iskaza mora na sud

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2016. u 9:39 2016-08-26T09:39:17+02:00

Tužiteljstvo u Rio de Janeiru podiglo je zbog davanja lažnih iskaza optužnicu protiv američkog plivača, višestrukog osvajača olimpijskih medalja, Ryana Lochtea.

Američki plivač je za vrijeme Olimpijskih igara tvrdio da su on i trojica njegovih prijatelja iz američke plivačke reprezentacije u Riju bili žrtve oružane pljačke, ali je kasnije istragom utvrđeno, a to su dokazale i sigurnosne snimke, da je priča izmišljena.

Brazilska je policija nakon istrage cijeli slučaj predala tužiteljstvu koji je odlučio podići optužnicu protiv Lochtea. Sada brazilsko pravosuđa traži suradnju sa SAD-om, a plivač zbog počinjenog prekršaja može dobiti ili šest mjeseci zatvora ili novčanu kaznu.

Američki plivači su u drugom tjednu Igara izmislili priču da su opljačkani pod prijetnom oružjem nakon što se vraćali sa zabave koju je organizirala francuska olimpijska delegacija. Međutim, istragom je utvrđeno da su se, dok su se vraćali sa zabave, zaustavili na benzinskoj crpki kako bi otišli na WC te da su tamo uništili kupaonicu, a snimka je pokazala i da su mokrili po zidovima. Zaštitari na crpki su ih zatražili novac kao naknadu za počinjenu štetu i tek su tada mogli otići sa crpke.

Kada je utvrđena istina, Brazilu i gradu domaćinu Igara su se ispričali Američki olimpijski odbor i Lochte koji je zbog skandala izgubio neke velike sponzore.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš