Europsko prvenstvo u Austriji

Jedrenje: Opatijka Anja Hamerlitz brončana juniorka Europe

Hina

Nastupile su još tri naše djevojke: Rene Starić je bila 49., Ana Zelić je zauzela 60. mjesto, a Lea Kuret 83. Među muškim hrvatskim predstavnicima najuspješniji je Paolo Mavričić, koji je zauzeo 39. mjesto



ZAGREB Nakon svjetske bronce prošloga proljeća hrvatska jedriličarka Anja Hamerlitz osvojila je broncu i na Europskom juniorskom prvenstvu Lasera 4.7 koje je održano u Austriji na jezeru Neusiedel.


Mlada Opatijka je uzela broncu u konkurenciji 117 kormilarki nastavivši tako tradiciju dobrih hrvatskih nastupa na najvećim juniorskim natjecanjima muškog i ženskog samca, Lasera 4.7, prijelaznoj klasi prema olimpijskim samcima Laseru i Laser Radialu.


Na EP-u su nastupile još tri naše djevojke – Rene Starić je bila 49. Ana Zelić je zauzela 60. mjesto, a Lea Kuret 83. U muškoj konkurenciji nastupilo je 215 natjecatelja, a od četiri hrvatska predstavnika najbolje je odjedrio Paolo Mavričić, koji je zauzeo 39. mjesto.




Na 43. mjestu natjecanje je okončao Frane Grego, 64. je bio Mateo Pavinčić, a 111. Toni Bušić.


Od 4. do 10. kolovoza u danskom Aarhusu po prvi put jedrilo se juniorsko prvenstvo Europskog jedriličarskog saveza, u više disciplina, po uzoru na slično natjecanje koje već dugi niz godina održava Svjetski jedriličarski savez.


Svaka zemlja imala je pravo nastupiti s po dva natjecatelja u svakoj od sedam disciplina. Hrvatski juniori natjecali su se u Laser Radialu. U muškoj konkurenciji među 33 kormilara Dino Sindik je bio 12., a Mario Zekan 15.


Kod djevojaka Antonela Kačan zauzela je 21. mjesto, a Nikolina Prtenjača 23. Ženska flota brojala je 26 natjecateljica. Lovro Ivanov i Marko Carić ostvarili su solidan rezultat na Europskom juniorskom prvenstvu za olimpijski 470, održanom od 9. do 17. kolovoza na jezeru Garda u Italiji.


U floti od 79 dvojaca zauzeli su 19. mjesto, upisavši u 11 održanih plovova i jedno prvo mjesto. Kadetska reprezentacija u momčadskom jedrenju putuje sutra za Italiju, gdje se od 22. do 25. kolovoza održava Europsko prvenstvo. Boje Hrvatske branit će Marko Žužić, Marko Gačić, Stipe Gašpić, Karla Šavar i Matija Biloglav.