Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
16. siječnja 2019.
EP u rukometu

IZBORNIK SRPSKIH RUKOMETAŠA 'Hrvati će imati pritisak, ali i podršku EHF-a kao domaćin'

Jovica Cvetković/ Sanjin Strukic/PIXSELL
Jovica Cvetković/ Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2018. u 10:40 2018-01-12T10:40:08+01:00

Cvetković je u pet pripremnih susreta doživio pet poraza, a jučer je objavio konačan popis od 16 igrača na kojemu ipak nema iskusnoga pivota Rastka Stojkovića.

»Hrvatska je dobra ekipa, imaju pritisak domaćeg terena, ali će imati i podršku Europskog rukometnog saveza kao organizatori«, izjavio je izbornik srpske rukometne reprezentacije Jovica Cvetković, koji je po dolasku u Split izjavio da se ne bi ovoliko pričalo o utakmici Hrvatska – Srbija »da situacija između dvije zemlje nije zategnuta«.

– To je stvar politike, stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati, ali imamo ga i mi. Igramo protiv Hrvatske u Splitu, a mediji s obje strane nešto čačkaju, svi bi nešto interesantno pa smo jako oprezni u izjavama. Nije problem što mi mislimo, između naših reprezentacija nema ništa loše, jer su to sportaši, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa pozitivno, traži se nešto loše i zato bih volio da nemamo kontakte ni s kim prije utakmice. Pobjeda nad Hrvatskom ne donosi naročitu prednost, naprotiv. U situaciji gdje su oni domaćini, može nam se dogoditi da pobijedimo Hrvatsku, a onda izgubimo od Švedske i Islanda i ispadnemo.

Cvetković je u pet pripremnih susreta doživio pet poraza, a jučer je objavio konačan popis od 16 igrača na kojemu ipak nema iskusnoga pivota Rastka Stojkovića.

– Stojković mjesec dana nije trenirao zbog ozljede, nespreman je i ne želim riskirati njegovu budućnost. Zato apeliram na njegov klub da mu omogući operaciju i liječenje – kazao je Cvetković.

Srbiju će predstavljati vratari Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević, lijeva krila Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić, desna krila Darko Đukić i Bogdan Radivojević, lijevi vanjski Petar Đorđić, Milan Jovanović i Nemanja Obradović, srednji vanjski Žarko Šešum, Petar Nenadić i Stefan Vujić, desni vanjski Nemanja Zelenović i Marko Vujin te kružni napadači Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka