SP juniora

Puljanin Bruno Blašković u finalu na 50 m leptir

Hina



SINGAPUR - Puljanin Bruno Blašković plasirao se u finale juniorskog Svjetskog prvenstva u plivanju koje se od 25. do 30. kolovoza održava u Singapuru.


Blašković je u petak u jutarnjim kvalifikacijama ostvario treće vrijeme (24.15 sekundi), dok je u polufinalu bio nešto sporiji (24.25), ali mu je je to bilo dovoljno za diobu šestog mjesta te proboj u finale koje je na programu u subotu.


To je prvo finale u Singapuru za nekog iz peteročlane hrvatske ekspedicije u kojoj se nalaze samo plivači. Dosadašnji najbolji rezultati bili su 18. mjesto Nikole Obrovca u kvalifikacijama na 100 m prsno (1:03.63), kojem je polufinale pobjeglo za devet stotinki, te 19. mjesto Brune Blaškovića u kvalifikacijama na 50 m slobodno (23.26), a za plasman u polufinale trebalo mu je osam stotinki bolje vrijeme.




Hrvatska štafeta na 4 x 100 m slobodno u sastavu Bruno Blašković, Karlo Noah Paut, Nikola Miljenić i Ante Lučev u kvalifikacijama je osvojila 9. mjesto (3:24.90), a osmoplasirana štafeta Venecuele pobjegla im je za 87 stotinki.


Osim Blaškovićevog nastupa u finalu na 50 m leptir, hrvatskim reprezentativcima su u posljednja dva dana natjecanja ostale još četiri discipline. U subotu će se Blašković i Paut natjecati u kvalifikacijama na 100 m slobodno, a Nikola Obrovac će u statusu jednog od favorita za odličja nastupiti u kvalifikacijama na 50 m prsno. U nedjelju će Ante Lučev startati u kvalifikacijama na 200 m leptir, a svoje mjesto u finalu tražit će i štafeta 4 x 100 m mješovito.