Nastaviti gdje se stalo

Počinju pripreme Primorja EB: Asić najavljuje novu borbu za trofeje

Igor Duvnjak

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

U novu sezonu ulazimo s dosta nedoumica, ali vjerujemo da će momčad i dalje biti jaka, kompetitivna – kaže trener Ivan Asić



RIJEKA Nastaviti tamo gdje su stali prošle sezone, moto je protkan dobrim željama u redovima vaterpolista »Primorja Erste banke«, koji su danas na plivalištu na Kantridi u 9.30 sati počeli pripreme za novu sezonu.


Foto S. Ježina


Foto S. Ježina



Riječ je o »puštanju vesla u more« budući da će momčad, koja je proteklih sezona vladar hrvatskih vaterpolskih voda, početi treninge bez reprezentativaca. Damir Burić, Petar Muslim i  Anđelo Šetka, aktualni svjetski viceprvaci iz Kazana, članovi sastava aktualnog hrvatskog prvaka, osvajača Kupa i Regionalne lige, te viceprvaka Europe, dobili su zasluženi odmor nakon maratonske, iscrpljujuće vrlo uspješne sezone.




– Na prvom okupljanju nećemo biti kompletni jer su reprezentativci dobili još sedam dana odmora. Nema ni kapetana Ivana Krapića te Nikole Dedovića – kaže Ivan Asić, trofejni kormilar »primorjaša«, na SP-u trener u stručnom stožeru izbornika Ivice Tucka.


– Oni nastupaju na Malti i priključit će se idućega tjedna. Svi ostali, uključujući naše prinove Boškovića, Vukičevića i Echeniquea bit će na okupljanju. Sezona će biti jako naporna i duga, s velikim brojem utakmica, kako klupskih tako i reprezentativnih.


U redovima prvaka je nakon sezone bilo niza promjena. Sandro Sukno otišao je u »Pro Recco«, Xavi Garcia je osvanuo u glavnom konkurentu »Jugu CO«, Marko Elez je prešao u »Pallanouto Trieste«. Iz »Juga CO« je došlo proslavljeno ime, Miho Bošković, stigli su i Španjolac argentinskog porijekla Gonzalo Echenique iz »Barcelonete«, Srbin Nikola Dedović iz kragujevačkog »Radničkog«, te donedavni igrač  »Mladosti« Ante Vukičević.


– Momčad koja je bila najuspješnija u povijesti kluba doživjela je dosta velike promjene. U novu sezonu ulazimo s dosta nedoumica kako će to sve izgledati, ali vjerujemo da će momčad i dalje biti jaka, kompetitivna kako vrijeme bude odmicalo i kako se igrači budu adaptirali. To su, naime, sve kvalitetni igrači, koji se žele dokazati u novoj sredini.  Mislim da će oni dati veliki doprinos ekipi. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama, visokim ciljevima i borbom za trofeje.


»Primorjaši« će trenirati u svojoj bazi na plivalištu Kantride, a tjedan dana uoči drugoga kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka, što je na rasporedu od 18. do 20. rujna, u Rijeku će na zajedničke treninge stići talijanska »Brescia«. Uskoro, već 25. rujna, počinje natjecanje za bodove u Regionalnoj ligi.