Potonuli u Grčkoj

Asić nakon poraza: Prva četvrtina je odredila tijek utakmice

Igor Duvnjak

U prvoj četvrtini je bilo puno grešaka. Dobili smo neke golove isključivo našim propustima u obrani. Poslije smo konsolidrali obranu, međutim, u napadu nismo mogli realizirati prilike. Pogotovo smo prokockali dosta situacija s igračem više – kaže trener Ivan Asić

RIJEKA Vaterpolisti  »Olympiakosa« su radosno izašli iz vode plivališta u Pireju pošto su u svom petom pokušaju u proteklih nekoliko  sezona u Ligi prvaka uspjeli potopiti »Primorje Erste banku«. Ostvarili su pobjedu od čak tri gola razlike, ponajviše zahvaljujući napadu viceprvaka Europe, zbog čega su se Riječani teško mogli nadati bilo kakvom pozitivnom učinku. – Prva četvrtina je odredila  tijek utakmice – rekao je trener poraženih Ivan Asić, koji se nakon dužeg liječenja vratio za kormilo momčadi.

– Tu su domaćini napravili krucijalnu prednost za sam nastavak susreta.  U prvoj četvrtini je bilo puno naših grešaka. Dobili smo neke golove isključivo našim propustima u obrani.  Poslije smo konsolidirali obranu, međutim, u napadu nismo mogli realizirati prilike.


Josip Pavić


– Pogotovo smo prokockali dosta situacija s igračem više te su oni održavali prednost i zasluženo pobijedili.


Već prije utakmice je bilo špekulacija da će vratar domaćina Josip Pavić zakočiti riječki napad te da u primorjaškim  redovima ima respekta prema njemu. Kapetan hrvatske reprezentacije je bio na visini svog renomea, skupio je dvanaest obrana.




– Otkud znam ima li respekta? Riječ je o vrhunskom golmanu i odigrao je odličnu utakmicu. Mi, nažalost, nismo realizirali neke svoje šanse, ali sve u svemu »Olympiakos« je bio bolja momčad. Inače, izuzev igre u prvoj četvrtini, u preostala tri dijela igre zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali obranu. Napadačkio dio nije bio dobar, pogotovo s igračem više i na tome moramo puno raditi. U svemu tome je puno i zasluga »Olympiakosa«.  Oni su izvrsna, uigrana momčad, niz godina igraju zajedno. Pavić je dao još veću težinu njihovoj obrani, što se vidjelo na ovoj utakmici.  No, to su samo tri boda, idemo dalje. Još je puno utakmica pred nama, sve je otvoreno. Znali smo da će biti teška utakmica u Ateni. Ima još i uzvrat u Rijeci, nadamo se da će tada biti drugačije nego u Grčkoj.


Gostima svakako nije pogodovala činjenica s ozljedama i bolestima nekih igrača. Primjerice, Cosmin Radu, koji  je dugo liječio ozlijeđeno rame, još hvata pravi ritam.


– Naravno da se osjeti stanka. Vidi se da momčad nije uigrana, što je i normalno nakon tolikog odsustva. Jasno da će nam trebati nekoliko utakmica kako bismo došli k sebi. Sada smo u samoj završnici sezone, nemamo toliko vremena. Nadam se da ćemo ovog tjedna, kada se skupimo,  pokušati na brzinu ispraviti neke pogreške. 


Sve otvoreno


Nakon ovog kola »Primorja EB« je na vrhu A skupine Lige prvaka poravnat s »Barcelonetom«, grčki prvak im je prišao na samo bod, a na Final Six idu dva kluba budući da »Eger« ulazi izravno kao domaćin.


– Sve je otvoreno. Bit će borba između nas, »Barcelonete« i »Olympiakosa« za dva mjesta. To smo znali i prije ove utakmice.  Svaki bod i svaka utakmica su izuzetno bitni. Vjerujem da smo sa svim domaći  pobjedama i s dva uspjeha u gostima, sigurno unutra.  Imamo jako teške suparnike, neizvjesno je i bit će tako do samog kraja.


Riječani nemaju puno vremena za odmor, 5. prosinca u Zadru će nastojati obraniti trofej, domaći Kup. Naravno da se navijači nadaju da će njihovi ljubimci uspjeti u tome.


– Dijeli se prvi domaći trofej u ovoj sezoni.  U polufinalu imamo »Mornar«, a onda eventualno finale. najvažnije je da budemo zdravi te da pokušamo ispraviti ove naše greške. Vjerujem da će »Primorje EB« biti pravo u toj utakmici. Mi se nadamo da možemo obraniti trofej. Neće biti nimalo lako, nije lako stalno nešto osvajati, postoje i suparnici s druge strane. Najvažnije je da se koncentriramo na nas same. Nitko ne želi trofej više nego mi.