Riječani saznali protivnika

Zvučno ime: Primorje EB na Zvezdu

Igor Duvnjak

Pred nama su dvije izuzetno teške utakmice. U Beogradu nas čeka pet-šest tisuća fanatičnih navijača. Ali to će nam biti dodatni motiv – kaže trener Ivan Asić europskom prvaku 2013.



RIJEKA » Riječki vaterpolisti će uskoro opet u Beograd. Nakon nedavnog gostovanja kod »Partizana« u Regionalnoj ligi, »Primorje Erste banka« će igrati s »Crvenom zvezdom« u posljednjoj, nokaut fazi kvalifikacija za Ligu prvaka, odluka je jučerašnjeg ždrijeba.



Pobjednici kvalifikacijskih susreta između Crvene zvezde i Primorja EB odnosno OSC-a i Szolnokija plasirat će se u skupinu B Lige prvaka u kojoj se nalaze Jug CO, Partizan, Galatasaray i Spandau 04, dok pobjednici ogleda Pro Recco – Mladost i Radnički – Oradea izboriti natjecanje u skupini A zajedno s Barcelonetom, Brescijom, Olympiakosom i Egerom.





Utakmica u Beogradu na rasporedu je 29. listopada, uzvrat se igra u Rijeci 12. studenoga. Vaterpolisti zagrebačke »Mladosti« za suparnika imaju višestrukog talijanskog i europskog prvaka »Pro Recco« i prema prognozama njihovi izgledi za prolaz više su »papirnate« nego realne naravi. »Primorjaši« svakako trebaju s punim poštovanjem shvatiti aktualne srpske prvake, ali je dojam da je momčad s Kantride dobro prošla u »igri kuglica«. U preostala dva duela igraju kragujevački »Radnički« i »Oradea« te mađarski klubovi »OSC« i »Szolnoki«.


Duel vratara


– Od tri moguća suparnika »Szolnoki« je na papiru najjači, ali i »Oradea«, kao i »Crvena zvezda«, koju smo izvukli, jaki su i respekabilni suparnici, koji kao i mi isto žele ući u Ligu prvaka – prvi je komentar Ivana Asića, trenera »primorjaša«, nakon jučerašnjeg ždrijebanja. – Pred nama su dvije izuzetno teške utakmice. Prvo igramo u Beogradu, a znamo da nas tamo čeka njihovih pet-šest tisuća fanatičnih navijača na preuređenom bazenu na Tašmajdanu. Ali to će nam biti dodatni motiv. Sada ih trebamo dobro proanalizirati, pogledati neke snimke njihove igre i dobro se pripremiti za tu utakmicu.


  Riječani su za suparnika dobili zvučno ime, četverostrukog srpskog prvaka, koji je i aktualni prvak, a 2013. godine se okitio naslovom europskog prvaka.


  – Prošle sezone su u odlučujućoj fazi ispali na peterce od »Pro Recca« – kaže trener Riječana. – Oni su zvučno ime. Istina je da su dosta pomladili momčad, ali tu još uvijek ima jako dobrih vaterpolista na čelu s vratarom Šefikom. Očekuje nas izuzetno težak susret za koji se moramo jako dobro pripremiti.


Pravi znak


Uz ostalo, ovo će biti i duel slavnih vratara, spomenutog Denisa Šefika i »primorjaša« Frana Vićana.   


  – Nisu u pitanju samo oni, tu će biti mnogo raznih duela. Od domaćina bih spomenuo Savu Aranđelovića, braću Rašović, koji su srpski reprezentativci. Tu je i niz njihovih mladih reprezentativaca. Suparnik je dosta kvalitetan. Bitno je samo da budemo zdravi za te dvije tvrde i teške bitke s njima – kaže Asić momčad kojega je s »Partizanom« u Beogradu u posljednjoj sekundi iščupala pobjedu. – Nedavno gostovanje u Beogradu nam je pravi znak, a sada nas čeka suparnik još jači od »Partizana«. Moramo se koncentrirati na nas, popraviti neke stvari koje nam nisu dobro išle. Budemo li pravi, a vjerujem da ćemo biti, nadam se prolazu u Ligu prvaka. U dosadašnjih pet-šest utakmica vidjeli smo što nam ide dobro, a što trebamo popraviti. Imali smo i pehove s ozljedama, ali vjerujem da ćemo vrlo brzo dostići veću razinu forme za ove kvalifikacijske susrete. Nadam se da će spreman biti i ozlijeđeni Ivan Buljubašić.


  Trener Riječana se kratko osvrnuo i na tri ostala para kvalifikacija.


  – »Pro Recco« je apsolutni favorit s »Mladosti«. U ostala dva duela će biti velika borba, a vjerujem da je »Szolnoki« jači od »OSC-a« zaključio je Ivan Asić.