Kup Hrvatske: Vaterpolisti "Primorja EB" preko "Jadrana"osigurali plasman u sutrašnji finale protiv "Juga CO"

Sukno: Bolji smo i to ćemo potvrditi; Bušlje: Naša pobjeda bila bi iznenađenje

Ivana Vaupotić



ZAGREB Polufinalni ogledi završnog turnira Kupa Hrvatske ponudili su očekivane rasplete u obliku uvjerljivih pobjeda »Primorja EB« i »Juga CO« nad »Jadranom« odnosno »Mladosti«. Riječani su furiozno krenuli u obranu naslova i svoju su utakmicu riješili ekspresno.


Prvi napad okončan je golom Denesa Varge iz peterca, a nakon toga je vratar »Jadrana« Ante Vlaić bio na streljani. Lopte su ulazile u njegovu mrežu kao na tekućoj traci, i to je bilo to za »Primorje EB«.– Ovu utakmicu s »Jadranom« odradili smo rutinski. Sve dvojbe otklonili smo već u prvoj četvrtini, a zatim smo dozirali napore i radili puno rotacija kako bi igrači bili što odmorniji za finale – objasnio je trener »Primorja EB« Ivan Asić.Sutrašnji sraz najjačih hrvatskih klubova sa sobom nosi veliku neizvjesnost.ZAGREB  Primorje EB – Jadran 14:6 (7:1, 4:1, 3:2, 0:2). Bazen SRC Mladost. Gledatelja: 100. Suci: Radičević (Dubrovnik), Hrestak (Zagreb).PRIMORJE EB: Vićan, Radu 2, Rakovac, Krapić 1, De. Varga 3 (1), Sukno 1 (1), Muslim 1, Petrović, Da. Varga, Obradović 4, Šetka 2, Garcia, Jelovina, Buljubašić.JADRAN: Vlaić, L. Milardović, Gluhaić 1, N. Milardović, Kaleb, Tonković, Santini, Maras 1, Popović, Rabadan, Banovac 1, A. Divković, Ančić, M. Divković 2.Igrač više: Primorje EB 5 (2), Jadran 10 (4). Peterci: Primorje EB 2 (2), Jadran –.



Šanse 50:50


– Svaka naša utakmica s »Jugom« je potpuno otvorena, šanse za pobjedu uvijek su pedeset – pedeset. Svjesni smo svoje kvalitete i uvijek idemo na pobjedu, bez obzira na suparnika s druge strane bazena. U dobroj smo formi i nadam se da ćemo to i pokazati u finalu – dodao splitski stručnjak na klupi Riječana.Njegovi štićenici nakrcani su samopouzdanjem do krajnjih granica. Kako je istaknuo Sandro Sukno, pobjeda na gostovanju kod »Olympiacosa« dodatno je podignula raspoloženje.– Vjerujem da smo kvalitetnija momčad od »Juga« i da ćemo to potvrditi u finalu. S obzirom da smo branitelji naslova, slobodno mogu reći da smo favoriti. Od prve sekunde postavit ćemo se dominantno u bazenu i tražiti put do novog trofeja. Očekujem pravu utakmicu i spektakl u kojem će nas nositi naši navijači – rekao je Sukno.Dubrovčani su imali nešto teži put do završne bitke za Kup. Doduše, cijelo vrijeme su imali prednost, ali nikako se nisu uspijevali odlijepiti na značajniju razliku. Preciznije, žilava »Mladost« stalno je tražila svoju priliku za veliko iznenađenje.ZAGREB  Jug CO – Mladost 12:9 (4:1, 4:3, 2:2, 2:3). Bazen SRC Mladost. Gledatelja: 200. Suci: Copić (Šibenik), Franulović (Rijeka).JUG CO: Bijač, Vranješ 1, Bošković 1, Janović 2, Šutalo, Benić, Marković 1, Bušlje 1, Visković 2, Dobud 3, Marelja, Macan, Nižić, Goreta 1.MLADOST: Marcelić, Dašić, I. Milaković, Lončar 3, Martinić, D. Živković 1, Capan, K. Milaković 2 (1), Pavičić, I. Živković, Vukičević 2, Gagulić 1, Pisk, Josipović.Igrač više: Jug CO 11 (5), Mladost 10 (2). Peterci: Jug CO –, Mladost 2 (1).



1Jadranska liga (2013.)2hrvatska Kupa (1995. i  2012.)1prvenstvo Kraljevine Jugoslavije (1938.)1Kup Jugoslavije (1979.)1COMEN Cup (1997.)





Velik suparnik


– Pokazalo se da smo prejaki za »Mladost«. Nastojali smo odmarati naše najbolje igrače, i zato je, možda, izgledalo da bi moglo biti malo neizvjesnosti. Nama je najvažnije da smo ostvarili cilj koji smo si zacrtali. Realno, »Primorje« je favorit za osvajanje Kupa. Oni imaju vaterpolski »Dream team«. Mi smo ih uspjeli iznenaditi u Rijeci, gdje smo im uzeli bod u Ligi prvaka, pa pretpostavljam da će sada biti još oprezniji. Međutim, igra se jedna utakmica, a tu je sve moguće – istaknuo je trener »Juga »CO« Veselin Đuho.Prije godinu dana Dubrovčani su s puno optimizma čekali finale Kupa s »Primorjem EB«. Danas, pak, svi priznaju da u bitku za trofej ulaze u podređenom položaju.– Moramo pošteno priznati da je »Primorje« favorit. Objektivno, naša pobjeda bila bi malo iznenađenje. No, takve stvari nisu nepoznanica u svijetu sporta, pogotovo kada o trofeju odlučuje jedna utakmica. Mi smo svoj cilj ostvarili plasmanom u finale, a sada samo možemo uživati u nadmetanju s velikim suparnikom. Željni smo igre i rasterećeni smo – zaključio je kapetan »Juga CO« Andro Bušlje.