Ljetna sezona

Olimpijska pobjednica Sara Kolak: Zbog Rijeke ću morati odgoditi Eugene

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Kad »Rijeka« igra, 27. svibnja? Onda moramo preskočiti Eugene – rekla je Sara. Trener Hajnšek imao je spreman odgovor. – Ne brini, imat ćemo dvije medalje!



RIJEKA Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira, jučer je nakratko svratila u Rijeku kako bi promovirala svoju službenu internet stranicu www.sarakolak.com i najavila svoje planove u ljetnom dijelu sezone od koje ima itekako velika očekivanja.


Kako i ne bi kada je krajem veljače na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu njezino koplje letjelo do 65,23 metara, njezinog i drugog najboljeg rezultata na svijetu ove sezone. Najbolji rezultat sezone i dalje je u vlasništvu Bjeloruskinje Tatjane Haladovič (65,88), dok je najbolju hrvatsku bacačicu koplja i atletičarku »Kvarnera« nedavno prebacila Kineskinja Shiying Liu (65,47).


– Jako sam zadovoljna kako je počela sezona, napredovala sam korak, možda dva, ali imam još puno posla. Moja najveća želja je da ostanem zdrava, idem od natjecanja do natjecanja i na svakom dam sve od sebe – poručila je Sara Kolak na nikad posjećenijoj konferenciji za novinare u press centru stadiona na Kantridi, na kojoj su bili i njezin trener Andrej Hajnšek, gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik »Kvarnera« Luciano Sušanj.


Testovi




Sara Kolak sezonu će otvoriti 27. svibnja u Dijamantnoj ligi u Eugeneu, a u gustom kalendaru natjecanja svakako je najvažnije Svjetsko prvenstvo, domaćin kojega će od 4. do 13. kolovoza biti London.


– Koliko god bio blizu, London je još daleko. Dotad me čeka još puno posla kojega se ne bojim i kojemu se radujem. Kako trener kaže, sva ovosezonska natjecanja su test uoči Londona i vidjet ćemo što će biti.


Znam koliko vrijedim i koliko mogu, ali nećemo o metrima. Oni nisu bitni do natjecanja. Danas ne bih bila tu bez podrške roditelja, kluba i Grada. Hvala vam što ste moja krila jer mislim da bih se u ovom procesu sama izgubila, a ja ću vam sve vratiti rezultatom.


Zna to i Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, koji je u više navrata pomagao Saru i njezin »Kvarner«.


Slovenska veza


– U Saru smo vjerovali i prije njezinih velikih uspjeha i nema sumnje da ćemo i dalje stajati uz nju. Osim opreme i stipendije Sara je od Grada dobila i stan u Rijeci, a maksimalno smo angažirani da joj nađemo direktne sponzore. Postoji interes ozbiljnih tvrtki, jedna od njih je i INA, s kojom vjerujem da ćemo uskoro definirati dogovor.


Sari, naravno, želimo sve najbolje. Čini se da je ova kombinacija Slovenaca u Rijeci, unatoč nekim nesuglasicama u visokoj politici, dobra kombinacija. Osim trenera Hajnšeka s kojim Sara trenira u Celju, imamo još jednog Slovenca koji radi dobar posao, Matjaža Keka, koji dolazi iz Maribora. A i moj je otac rođen u Mariboru – rekao je Vojko Obersnel.


Prvo mjesto i pet bodova prednosti nogometaša »Rijeke« u Maxtv Prvoj ligi nije moglo nezamijećeno proći niti u atletskim krugovima pa tako niti tijekom jučerašnjeg druženja na Kantridi.


– Kad »Rijeka« igra zadnju utakmicu u prvenstvu? 27. svibnja? Treneru, onda moramo preskočiti Eugene, nema druge – rekla je Sara Kolak. Trener Hajnšek imao je spreman odgovor.– Ne brini, idemo u Eugene i imat ćemo dvije medalje!