Kontinuitet uspjeha

Na Podvežici dočekani brončani hrvatski boćari sa SP-a u Italiji

Denis Frančišković

Svečano je bilo na Podvežici tijekom dočeka mladih hrvatskih boćara/D. FRANČIŠKOVIĆ

Svečano je bilo na Podvežici tijekom dočeka mladih hrvatskih boćara/D. FRANČIŠKOVIĆ

Pozivam vas sve u Jadranovo. I tamo nas čeka doček, ipak tamo putuju najviše medalja - ponosno je rekao Vjekoslav Matetić, voditelj i trener u poznatoj školi boćanja Sveti Jakov.



RIJEKA Brončana ekspedicija hrvatske boćarske reprezenatcije po starom dobrom običaju iznova je okupirala svoju tradicionalnu bazu na Podvežici. Ukupno sedam odličja, redom sve bronci osvojili su hrvatski boćari na Svjetskom prvenstvu za juniore (U-18) i mlađe seniore (U-23) u talijanskom Alassiju i nastavili kontinuitet, istina ovaj put bez zlata, ali brojčano opet zapažen.


U starijoj konkurenciji opet je bio u fokusu Karlo Šaban, boćar Sv. Jakova iz Jadranova koji se kao svi redom okitio broncom, ovaj put u štafetnom izbijanju, zajedno s Lukom Gašparom iz Zrinjevca.


– Kao ekipa smo možda malo podbacili, ali ja sam zadovoljan svojim uspjehom. Ovo mi je prva godina u ovom starijem uzrastu i ima puno mjesta za napredak – rekao je Karlo dodajući: – Natjecanje je kao i svake godine bilo na vrlo visokoj razini, bilo je jako puno dobrih ekipa i još boljih pojedinaca. To nisu samo Italija ili Francuska koje prednjače već i Argentinci, Tunižani… Istina ovo i nije moja disciplina, čak sam bio iznanađen da ću je igrati, ali tako je izbornik odlučio. Mislim da sam solidno to odradio. Sada se okrećem klupskim obvezama.




U juniorskom uzrastu najzadovoljniji je bio Lovro Šipek, također “jakovarac” koji je osvojio tri bronce, u paru s Filipom Matijašićem iz Pazina, brzinskom i štafetnom izbijanju. Njegov klupski kolega Filip Klarić bio je treći u štefeti, a Leon Petz iz Vargona u preciznom izbijanju.



– Malo sam nezadovoljan jer smo mi stariji malo podbacili – ustvrdio je Tonči Jurjević, izbornik U-23 reprezentacije i dodao: – Posebno bi pohvalio riječke navijače koji su nas bodrili. Oni su uvijek uz nas. Ja evo odem iz Omiša i vratim se, a nitko ne zna gdje sam bio i što sam radio. Hvala vam na dočeku. Dogodine će biti bolje.


Najponosniji svakako je bio Vjekoslav Matetić, voditelj i trener u poznatoj školi boćanja Sveti Jakov.


– Pozivam vas sve u Jadranovo. I tamo nas čeka doček, ipak tamo putuju najviše medalja – ponosno je rekao Matetić.