Utrka 539 skok

Ljubica Bezjak i Matjaž Štanfel rekordno po Trsatskim stubama

P. N.

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina



Ljubica Bezjak i Matjaž Štanfel pobjednici su drugog izdanja utrke »539 skok«, kojom je jučer i službeno otvoreno 21. izdanje Festivala sporta i rekreacije »Homo si teć«. Dionicu koju čini 539 stepenica uzbrdo po Trsatskim stubama, odnosno 493 metara (visinska razlika 91 metar), Ljubica Bezjak pretrčala je za 4:06 minuta, dok je Matjažu Štanfelu trebalo 3:05 minuta. Uz pobjedu na otvaranju Festivala sporta i rekreacije Ljubica i Matjaž ostali su zapisani i kao novi rekorderi staze, a to zasigurno nije mala stvar.


U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Pauli Tepuš, koja je za pobjednicom zaostala za 12 sekundi, treća je pak bila Sara Superina, koja je dionicu istrčala za 4:21 minutu. U konkurenciji muškaraca Štanfelova je dominacija bila itekako velika, drugoplasirani Luka Vukelić za pobjednikom je zaostao 23 sekunde, trećeplasirani Franjo Prepadnik bio je sporiji točno 30 sekundi. Najuspješnijim trkačima i trkačicama pripali su bonovi Intersporta i unikatni pehari što su ih izradili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.


Ljubitelje trčanja dočekali su jučer idealni vremenski uvjeti pa uopće ne čudi da se za ovogodišnju utrku prijavilo čak 112 natjecatelja. Na prilično izazovnoj dionici od Školjića do Ulice Joakima Rakovca na Trsatu trčali su natjecatelji i natjecateljice svih dobnih skupina, a utrku je sa startnim brojem 1 otvorila Vera Begić-Blečić, nekadašnja znana riječka i hrvatska atletičarka i rekorderka u bacanju diska, koja je dva puta u karijeri nastupala na Olimpijskim igrama (Atena, Peking). 




Utrkom »539 skok« otvoren je jedinstveni festival koji veliča zdrav način života, a koji će svoj veliki finale imati 23. travnja, kada će se trčati tradicionalna ulična utrka »Homo si teć«, drugi Riječki maraton, 16. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7 kilometara, premijerna utrka »Desetka«, te Hendi i dm Baby bonus cup. Naravno, niti idući vikend neće biti lišen manifestacija, pa je tako subota 15. travnja rezervirana za utrku najpoznatijom riječkom šetnicom – »Molo longo trk«.