EI Baku

Kraj za Kumrića i Maranić

Hina

Ilustracija

Ilustracija

Kumrić nije imao sreće sa ždrijebom u kategoriji do 100 kg i već u prvom kolu se morao boriti s bivšim svjetskim prvakom iz 2013. godine Azerom Elkhanom Mammadovom. Mammadov je slavio ipponom. Ivana Maranić je u kategoriji do 78 kg također imala težak ždrijeb i u prvom kolu se borila protiv svjetske doprvakinje iz Rio de Janeira 2013. godine, Nizozemke Marhinde Verkerk. Nizozemka je pobijedila ipponom



BAKU Hrvatski judaši Zlatko Kumrić i Ivana Maranić poraženi su u susretima prvog kola u svojim kategorijama na Europskim igrama u Bakuu.


Kumrić nije imao sreće sa ždrijebom u kategoriji do 100 kg i već u prvom kolu se morao boriti s bivšim svjetskim prvakom iz 2013. godine Azerom Elkhanom Mammadovom. Mammadov je slavio ipponom.


Da je slučajno prošao Azera, Kumrić bi se u osmini finala borio protiv aktualnog svjetskog prvaka Čeha Lukasa Krpaleka.




Ivana Maranić je u kategoriji do 78 kg također imala težak ždrijeb i u prvom kolu se borila protiv svjetske doprvakinje iz Rio de Janeira 2013. godine, Nizozemke Marhinde Verkerk. Nizozemka je pobijedila ipponom.


»Ne mogu biti nezadovoljan, ali niti potpuno zadovoljan. Zadovoljan sam što smo ipak u ženskom dijelu osvojili dosta olimpijskih bodova. Natjecanje je bilo iznimno jako, najjače moguće. Ove godine nismo imali europsko prvenstvo, pa se ovaj turnir računao kao EP,« kazao je izbornik Goran Strmotić dodavši kako judaši ove godine imaju i SP u kolovozu u Astani.


»Za 40-tak dana ćemo imati i SP. Glavni nam je cilj održati formu i malo je popraviti.«


Strmotić je pojasnio kako se svjetska ljestvica za OI u Rio de Janeiru zatvara u svibnju iduće godine i još je desetak natjecanja na kojima se skupljaju bodovi.


»Najbliže OI su Barbara Matić, Ivana Maranić i Andreja Đaković. Zlatko Kumrić je odličnim nastupom naa Grand Prixu u Budimpešti sakupio dosta bodova i za njega je sreća što ima još dosta natjecanja«, zaključio je Strmotić.