Članica kluba "Karlovac

Ela Znaor iz Malinske brončana na G1 taekwondo turniru u Austriji

Portal Novilist.hr

Ela Znaor

Ela Znaor

Njezina starija sestra Ana Znaor je deveta



Ela Znaor iz Malinske, članica taekwondo kluba “Karlovac”, osvojila je brončanu medalju na velikom međunarodnom turniru “Austria open” u Innsbrucku. Njezina starija sestra Ana Znaor je deveta.


Ela je imala 4 borbe među starijim kadetkinjama do 51 kg. Prvo je u šesnaestini finala pobijedila Njemicu Stefanie Leicht predajom nakon 14 sekundi. U osmini je pobijedila Tesu Rajčević iz bjelovarskog kluba “Fox” na bodove 7:2. Za medalju se borila protiv reprezentativke Srbije Nevene Jokanović i pobijedila je s 1:0. Polufinale je izgubila  protiv Engleskinje Siena Limbu Lingden koja je aktualna svjetska kadetska prvakinja. Ela je zbog nedosuđenog izlaska iz borilišta, nakon čega je trebao uslijediti prekid borbe, izgubila 3:4, a do tada je vodila 3:1.


Ana Znaor je nastupila među seniorkama do 67 kg. U šesnaestini finala je tehničkim nokautom pobijedila Talijanku Martinu Betto 17:1. Nakon toga se borila protiv Mateje Jelić iz Knina koja je svjetska juniorska prvakinja. Osam sekundi prije kraja je Ana vodila 8:7 i tad je Matea pogodila Anu u oklop iz okreta što joj je donijelo 3 boda. Ana je uspjela do kraja zadati još jedan udarac i meč je završio pobjedom Jelić 10:9. Ana je osvojila 9. mjesto.




Turnir je imao status G1 što znači da se rezultati boduju za poredak na svjetskoj rang ljestvici i posredno za odlazak na Olimpijske igre. Sudjelovalo je oko 2000 boraca iz 42 države. Borbe su se odvijale na 18 oktogonalnih borilišta (3 reda po 6 tatamija). Elu i Anu Znaor su pratili njihovi treneri Petar Lukežić i Predrag Znaor.