Petak, 29. svibnja 2015.
Izvršni predsjednik Dinama pretjerao

video Zdravko Mamić, priveden zbog vrijeđanja ministra Jovanovića, prenoćit će u pritvoru

Zdravko Mamić / Foto Denis LOVROVIĆ
Zdravko Mamić / Foto Denis LOVROVIĆ
Odvjetnici Ante Madunić i Jadranka Sloković na izlasku iz policijske postaje Foto Ronald Gorsic CROPIX
Odvjetnici Ante Madunić i Jadranka Sloković na izlasku iz policijske postaje Foto Ronald Gorsic CROPIX
Mate Matić daje izjavu medijima Foto Davor Pongracic CROPIX
Mate Matić daje izjavu medijima Foto Davor Pongracic CROPIX
Autor: HINA , Portal Novilist.hr
Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 10:35

"Zdravko je navikao na takve smicalice te ga ništa posebno ne iznenađuje", odgovorio je odvjetnik Mate Matić na novinarski upit kako Mamić sve to podnosi

ZAGREB  Zdravko Mamić noćas će prenoćiti u pritvoru na Oranicama, doznaje se od njegovih odvjetnika nakon trosatnog ispitivanja u policijskoj postaji u Heinzelovoj.

Nakon današnjeg privođenja i višesatnog ispitivanja izvršnog direktora Dinama Zdravka Mamića u policijskoj postaji u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, jedan od njegovih petero odvjetnika večeras je izjavio kako je Mamićev jedini grijeh možda obična uvreda, te ocijenio postupanje u ovom slučaju neprihvatljivim i nedemokratskim.

Matić: Ovdje se možda radi o nekakvoj uvredi

»Mislim da se ovdje ne radi ni o čemu drugome osim možda o nekakvoj uvredi«, kazao je odvjetnik Mate Matić nakon završenog ispitivanja na kojemu je odlučeno da će Mamić noćas prespavati u USKOK-ovu pritvoru na Oranicama.

Istaknuo je kako osuđuje sve istupe, pa i onaj hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, u kojima se Mamića unaprijed osuđuje u predmetu u kojemu još ništa nije utvrđeno, a posebno neprihvatljivim smatra način kako se sve odigralo.

»Odluke su unaprijed donesene bez mogućnosti utjecaja na njih i neprihvatljivo je da se u medijima dopušta i da se netko usuđuje već unaprijed govoriti da ovdje postoji kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju«, ustvrdio je Matić, te istaknuo kako je takav način neprihvatljiv za demokraciju.

Potvrdio je da će Mamić noćas noć provesti u pritvoru na Oranicama, te se očekuje da će ujutro biti pozvan u Županijsko državno odvjetništvo radi očitovanja. Što se tiče daljnjeg očekivanog tijeka događaja, nije želio spekulirati, ustvrdivši kako se zasad ništa više ne zna.

Na novinarsko pitanje kako Mamić sve to podnosi, istaknuo je da je »Zdravko navikao na takve smicalice te ga ništa posebno ne iznenađuje«.

Za kazneno djelo za koje se Mamića tereti predviđena je kazna do tri godine zatvora, no Matić je naglasio kako tek treba utvrditi da li postoje uvjeti i elementi koji se Dinamovu izvršnom predsjedniku stavljaju na teret. »Moraju postojati subjektivni elementi, a o tome ćemo raspravljati tamo gdje će biti mjesto za to«, kazao je.

»Teško ćete uvjeriti mene i javnost da se ne radi o nekim drugim konotacijama, osim o političkim«, rekao je odvjetnik Mate Matić.

Prema tome, to su odluke koje su donesene bez mogućnosti utjecaja na njih. Neprihvatljivo je da se u medijima dopušta i da se netko usuđuje već unaprijed govoriti da ovdje postoji kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju, rekao je odvjetnik Mate Matić.

Uz Matića, Mamić ima još četvero odvjetnika, među kojima Jadranku Sloković i Antu Madunića, koji je kazao kako je toliki broj odvjetnika odgovor na cirkus koji čitava ta situacija predstavlja.

Priveden oko 17 sati

Izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić priveden je u petak nešto prije 17 sati na obavijesni razgovor zbog šovinističkih izjava na Soundset radiju.

Mamić je, kažu u policiji, na obavijesni razgovor doveden u suradnji sa zagrebačkim županijskim državnim odvjetništvom i zasad nije uhićen.

Zagrebačka policija ranije je potvrdila da provodi izvide i prikuplja podatke o njegovim izjavama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koje su naišle na široku osudu, uz ocjenu kako je riječ o govoru mržnje.

U službene policijske prostorije doveden je nešto prije 17 sati, a u policiji kažu da razgovor još uvijek traje, nakon čega će u suradnji s tužiteljstvom odlučiti o daljnjim koracima.

Na pitanje zašto ga ne voli ministar sporta Željko Jovanović, odgovorio je šokantnim i primitivnim riječima: 

- On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo da je to olimpijski odbor, nogometni savez ili nešto treće. On ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko. Već sam govorio da njega kada vidite - ne vidite osmijeh već očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak, kazao je Mamić, a onda, očito svjestan da je pretjerao, kazao je: 

- Ja znam da su to možda grube riječi. Zamislite da se čovjek koji je Srbin i nikad nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je nešto malo dizao utege, nalazi na čelu ovako važnog ministarstva. On je hrvatomrzac. 

Soundset radijska grupa se na svojoj internetskoj stranici ogradila od tih Mamićevih izjava

Od Mamićevih jutrošnjih izjava ne prestaju osude njegova najnovijeg verbalnog ispada, a Hrvatski nogometni savez najavio je i pokretanje disciplinskog postupka protiv prvog čovjeka Dinama i člana Izvršnog odbora HNS-a, od čijih se izjava nogometna organizacija ogradila.

Josipović osudio izjavu Zdravka Mamića

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nije željelo komentirati uvrede koje je Zdravko Mamić danas izrekao na račun ministra Željka Jovanovića, istaknuvši kako očekuju da će nadležne institucije poduzeti odgovarajuće korake.

Mamićev odvjetnik: Nije dobro ako ćemo u demokraciji zatvarati za izrečenu rečenicu

Ispred policijske postaje u Heinzelovoj novinarima je večeras jedan od njegovih odvjetnika Mate Matić  rekao kako je pitanje je li tu riječ o kršenju zakona ili o nečijem revoltu.

»Prema informacijama koje imamo, ne mogu vam ništa posebno reći. Zaista smo daleko došli, ako ćemo u demokraciji morati zatvarati ljude za izrečenu rečenicu. Nisam siguran da je to dobro«, rekao je odvjetnik Mate Matić novinarima. 

Pitanje je je li riječ o kršenju zakona ili je to izrečen stav u revoltu, rekao je odvjetnik Matić. Pitanje je namjere, istaknuo je, ipak se radi »o jednoj rečenici koja definitivno ne nanosi nikakvu posebnu štetu, ako ne pridajemo tome poseban značaj. Ovdje se tome očito pridaje i želi dati poseban značaj zbog imena i prezimena Zdravka Mamića«, ocijenio je odvjetnik Mate Matić.

S obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu, nadamo se da će nadležne institucije poduzeti potrebne korake, kratko su poručili iz Ministarstva.

 Predsjednik republike Ivo Josipović danas je najoštrije osudio izjave izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića upućenih na račun ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, nazvavši ih govorom mržnje.

Riječi kojima je osobno, najvulgarnije i primitivno, izvrijeđao ministra Jovanovića, jednako su uvredljive i zloćudno agresivne prema svim pripadnicima srpske manjine i Srbima kao narodu u cjelini, a takav je govor neprihvatljiv svakom civiliziranom i demokratskom društvu te zaslužuje svaku osudu, ističe se u priopćenju iz Ureda predsjednika

Milanović: To je taj novi HDZ

Predsjednik Vlade osvrnuo se u Bruxellesu, na pitanje novinara, na izjavu izvršnog direktora Dinama o ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

"Riječ je o jednom privatnom poduzetniku, nakupcu, ne vidim zašto bih ja to komentirao. Sadržaj sam otprilike čuo, znate što mislim o tome. To je taj novi HDZ, nova snaga, to je to. I koliko je god to grozno, toliko je ipak u toj grozoti dobro da ljudi vide koliko se razlikujemo. Mi smo dva svijeta. Te razlike su puno dublje nego što sam mislio. Bio sam možda i malo naivan na početku kada sam mislio da ću s nekim ljudima moći postići dijalog. To su prominentniji članovi HDZ-a i to je postalo potpuno uobičajeno i proizlazi iz tona i atmosfere na njihovim skupovima“, rekao je premijer. 

Predsjednik vlade osvrnuo se i na motivacijski skup HDZ-a u prošlu subotu. »Vidjeli ste da jedan od istaknutih dužnosnika stranke u subotu, to je malo tko primjetio, kritizirao vladu i govorio 'Milanović, Jovanović, Stazić'. Vrlo je jasno kakve su to aluzije, vrlo je jasno zašto se baš okomio na ta tri prezimena jer ona u uhu prosječnog slušatelja, njihovih birača zvuče istočno. To što sam ja po nacionalnosti i koje sam vjere to je moja stvar. Kada netko time manipulira na motivacijskim skupovima, onda rasplamsava vrlo bazičnu energiju i niske strasti i to je onda to, novi HDZ, znate što imate, birajte«, rekao je Milanović, koji je u Bruxellesu kao promatrač sudjelovao na sumimta EU-a.

Nogometni savez pokreće postupak zbog kršenja Kodeksa

"Hrvatski nogometni savez smatra kako svaki sportski djelatnik treba odgovarati kao pojedinac za svoje riječi i djela, pa se stoga moramo ograditi od posljednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio.

 Hrvatski nogometni savez smatra izjave člana Izvršnog odbora HNS-a gospodina Zdravka Mamića neprihvatljivima, a takav način komunikacije neprimjerenim.

Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni djelatnici, dužan je poštivati odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Budući da je gospodin Mamić svojom izjavom povrijedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskog postupka", piše u piropćenju HNS-a

Narodnjaci: Ovakvim izjavama nema mjesta u hrvatskom društvu 

"Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata nedopustivim smatra izjave izvršnog predsjednika GNK Dinama Zdravko Mamić upućene ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću izrečene tijekom emisije na Soundset radiju", piše u priopćenju ove stranke "Nepristojnim riječima kakvima je Mamić izvrijeđao ministra Jovanovića nema mjesta u hrvatskom društvu. Ujedno, u jednoj civiliziranoj državi nedopustivo je da itko diskvalificira osobu zbog njene nacionalne pripadnosti, pogotovo u obavljanju njene službene dužnosti. Time je ujedno i prekršio nekoliko hrvatskih zakona", istaknuo je Jozo Radoš, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru. Zdravko Mamić svojim istupom povrijedio je odredbe Zakona o suzbijanju diskriminacije jer je svojim riječima počinio prekršaje uznemiravanja i poticanja diskriminacije. Ujedno, prekršio je i odredbe Kaznenog zakona koje se odnose na govor mržnje jer se u ovom slučaju radi o diskriminatornom ponašanju. Povrijedio je Etički kodeks krovne nogometne organizacije FIFA-e, kao i Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika, koji je Hrvatski nogometni savez nedavno donio na sjednici Izvršnog odbora. 

HDZ: premijer iznosi neistine, Mamić nije član HDZ-a

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) večeras je reagirajući na izjavu premijera Zorana Milanovića u Bruxellesu ustvrdila da on iznosi neistine jer Zdravko Mamić nije član te stranke te je premijeru poručila da »umjesto jeftinog insinuiranja od kojeg koristi nemaju hrvatski građani, napokon počne raditi svoj posao i ono za što je dobio mandat.

»S obzirom na neistine koje iz Bruxellesa iznosi predsjednik Vlade Zoran Milanović, dužni smo izvijestiti da gospodin Zdravko Mamić nije član Hrvatske demokratske zajednice«, navodi se u izjavi za javnost HDZ-a i ističe da je na saboru stranke bilo 5736 ljudi među kojima 432 gosta.

»Na saboru HDZ-a održanom prošlog tjedna u KC 'Dražen Petrović' nazočilo 5736 ljudi među kojima su bila 432 gosta koji nisu članovi stranke već su predstavnici sindikata, vjerskih udruga, poslodavaca, športa, kulture, medija, nevladinih udruga, branitelja itd. Istupi bilo kojeg od njih ni danas niti u budućnosti ne mogu se povezivati s HDZ-om«, navodi HDZ.

»Predsjednika Vlade pozivamo da umjesto jeftinog insinuiranja od kojeg koristi nemaju hrvatski građani, napokon počne raditi svoj posao i ono za što je dobio mandat. Svakodnevne svađe sa sindikatima, profesorima ili bilo kime tko se usudi reći svoje mišljenje , ne mogu biti budućnost naše zemlje. Umjesto toga od predsjednika Vlade voljeli bi čuti plan izlaska iz krize, čuti koje je investitore doveo u Hrvatsku ili prijedlog kako smanjiti broj nezaposlenih«, naveo je HDZ u izjavi za javnost.

"Hrvatska narodna stranka mišljenja je da takvim osobama ne može biti mjesto u sportu čija je bit, među ostalim, promicanje fair – playa, tolerancije i nediskriminacije po bilo kojoj osnovi. Stoga pozivamo sve nadležne institucije da reagiraju shodno hrvatskim zakonima kako bi izvršni predsjednik Dinama bio sankcioniran poradi svoga posljednjega nastupa", istaknuo je Radoš.

Pusić: Uvrede upućene ministru Jovanoviću uvrede su svim građanima Hrvatske

Potpredsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić reagirala je na istupe izvršnog dopredsjednika NK Dinama Zdravka Mamića: 

 - Izjave Zdravka Mamića vraćaju nas u najmračnije trenutke hrvatske povijesti. Zbog dostojanstva hrvatske države i svih njenih građana sve nadležne institucije moraju poduzeti korake kako bi se takvo ponašanje sankcioniralo. Uvrede koje je uputio ministru znanosti, obrazovanja i športa Željku Jovanoviću uvrede su za sve hrvatske građane i za dostojanstvo zemlje. Očekujem da se HDZ kao značajna hrvatska politička stranka najenergičnije ogradi od šovinističkog ispada svog člana“, poručila je potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić.

SDF: Ovaj govor mržnje treba osuditi

Srpski demokratski forum (SDF) danas je uputio oštar prosvjed i zatražio javnu političku osudu govora mržnje, a od Državnog odvjetništva pokretanje kaznenih mjera protiv izvršnog predsjednika nogometnog kluba »Dinamo« Zdravka Mamića zbog sustavnog vrijeđanja Srba u Hrvatskoj i njegovih izjava koje ocijenjuju demokratski neprihvatljivima i skandaloznima.
 SDF u priopćenju navodi da se u svojim najnovijim ispadima Mamić »na sramotan i demokratski potpuno neprimjeren način obračunava s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem te ujedno grubo vrijeđa cjelokupnu srpsku nacionalnu zajednicu u Hrvatskoj«.
Izjavom na »Soundset Plavom radiju« da 'takav Srbin ne može voditi najvažniji resor u Hrvatskoj... Ima krvna zrnca predodređena da mrzi sve hrvatsko... Čovjek je Srbin... On je hrvatomrzac...' – Zdravko Mamić koristi u javnom prostoru govor mržnje, prebrojava krvna zrnca državnih dužnosnika i građana, te diskreditira i diskvalificira ljude po etničkoj osnovi što je demokratski neprihvatljivo i kazneno djelo u Hrvatskoj, ističe u priopćenju predsjednik SDF-a Veljko Džakula.
Također navodi da niti jedna javna osoba u Hrvatskoj ne bi smjela koristiti govor mržnje u javnim istupima i tako uvoditi netoleranciju i ksenofobiju u hrvatsko društvo koje uskoro postaje sastavnim dijelom europskog civilizacijskog kruga gdje je to potpuno neprihvatljivo, skandalozno i kažnjivo.
»Srbi u Hrvatskoj očekuju javnu osudu i sankcioniranje javnih osoba koje u javnom obraćanju koriste govor mržnje te vrijeđaju i stigmatiziraju srpsku nacionalnu zajednicu u Hrvatskoj, jer na takvo postupanje obvezuju ne samo norme civiliziranog demokratskog ponašanja, već Ustav i zakoni RH«, priopćuje SDF. 

Osuda u Saboru

Na istup izvršnog predsjednika Dinama reagirali su saborski zastupnici. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je kazao da, iako se u mnogočemu ne slaže s Jovanovićem i ne sviđa mu se njegov stil rada i arogancija, ovo smatra "preteškim rečenicama".

- Ovo je samo kulminacija njegovog govora mržnje prema pripadnicima srpske zajednice u Hrvatskoj. Mislili smo da je to stvar prošlosti, ali očito da neki ljudi još žive u tim vremenima i da se službe takvims tvarima kao što je prebrojavanje krvnih zrnaca, kaže Mile Horvat, zastupnik SDSS-a. 

Mamićevu izjavu osudio je i predsjednik saborskog Odbora za prava nacionalnih manjina Furio Radin, koji očekuje da će to na sljedećoj sjednici učiniti i sam Odbor.

»Tu nije riječ samo o ekstremnom nacionalizmu, nego i o primitivizmu, koji Mamić upotrebljava kao instrument da zadrži postojeće stanje i financijsku korist«, kazao je Radin.

Naglasio je da se inače ne slaže u svemu s Jovanovićem, ali da ga potpuno podupire u namjeri da uvede red u poslovanje nogometnih klubova i poslove s transferima nogometaša.

Radin se boji i da bi Mamićev ispad mogao doliti ulje na vatru pred utakmicu nogometnih vrsta Hrvatske i Srbije za tjedan dana u Maksimiru.

Peđa Grbin iz SDP-a smatra da je "ispod časti razumnog čovjeka komentirati takve izjave persona poput Zdravka Mamića", ali budući da je javno izrečeno ipak je komentirao kratkom rečenicom kako se "nadao da su vremena ranih 90-tih iza nas" te da se nada da će pravosudna tijela Republike Hrvatske konačno nešto poduzeti protiv njega. 

Mamićev istup neprimjerenim je ocijenio i zastupnik HDSSB-a Zoran Vinković. 

Savjet za nacionalne manjine: Treba snositi sankcije

Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske najoštrije osuđuje »neprimjerene, neprihvatljive i nedopustive« istupe javnog govora mržnje izvršnog predsjednika Nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića vezane za nacionalnu pripadnost ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, priopćeno je iz Savjeta.

 »Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske očekuje da svaki građanin i građanka Republike Hrvatske koja u svojim javnim istupima diskreditira i diskvalificira ljude po nacionalnoj, konfesionalnoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, snosi sankcije sukladno Zakonu o suzbijanju diskriminacije«, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer.

 »Ovakvim javnim govorom mržnje te prebrojavanjem krvnih zrnaca bilo kojeg građanina Republike Hrvatske ne može se dovesti u pitanje odlučna politička volja da se u Republici Hrvatskoj jača i afirmira politika prava nacionalnih manjina, suživota, tolerancije, multikulturalizma, multikonfesionalnosti te uvažavanja drugih i drugačijih«, ističe se u priopćenju.

Hrvatsko vijeće za medije: Na ovakve izjave reagirati gašenjem etera

Hrvatsko Vijeće za medije najoštrije je osudilo današnje izjave izvršnog direktora Dinama Zdravka Mamića izrečene na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, ustvrdivši kako je riječ o još jednoj u nizu njegovih »sramotnih, uvredljivih i neprimjerenih« izjava.

»Hrvatsko Vijeće za medije najoštrije osuđuje još jednu u nizu sramotnih, uvredljivih i neprimjerenih izjava Zdravka Mamića, člana Izvršnog odbora HNS-a i izvršnog dopredsjednika nogometnog kluba Dinamo«, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica Vijeća za medije Sanja Mikleušević Pavić.

Ističući kako je riječ o skandaloznom istupu kojim je Mamić uživo dočarao pojam huliganizma, u priopćenju se nadalje upozorava kako je krajnje vrijeme da se ponašanje i govor mržnje Zdravka Mamića u zemlji koja se približava ulasku u Europsku Uniju, u medijima i javnom prostoru svede na nultu točku tolerancije. Vijeće stoga apelira na novinare, voditelje i urednike da, u skladu s načelima Etičkog kodeksa struke, promptno reagiraju na takve izjave uz osuđujuću reakciju, pa čak i gašenjem etera, dodaje se u priopćenju.

Komentari

131
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • Zveki
  Zveki   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 20:26

  vampira Jovanovica sam pronasao u registru branitelja a vas nesto nemogu da nadem dal mozda zbog pogreske u sistemu ili zbog laznih imena?haha!Nemorate da se stidite ni sebe nisam pronaso !!!

 • Civo linad
  Civo linad   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 19:41

  Ministre,ne abadajte ove budaletine i njihove komentare,već budite ustrajni u Vašen naumu.Pošteni i normalni ljudi s uz Vas .Ruža i njoj slični neka gredu u vražju mater!!!!!!!!!!!!!!!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 17:26

  Hrvatska, Azerbejdžan, Ukrajina.... Zatvor zbog verbalnog delikta odlika je najcrnjih komunističkih režima !!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 17:05

  Hrvati se bude ! Hrvatska se budi ! Hvala partija !

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 16:54

  http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81545-mamic-je-rekao-istinu-i-zavrsio-u-zatvoru.html

 • the best
  the best   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 16:43

  SADA ĆE SVE DA NAS POHAPSE !!!
  http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81427-jesu-li-na-kljucna-mjesta-u-vladi-ciljano-postavljeni-srbi-da-bi-razorili-hrvatsku-obitelj.html

  • Zveki
   Zveki   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 20:09

   the best ti si toliko ogranicen da te zalim ,Hrvatska jeste drzava hrvatskog naroda i ostalih naroda i za razliku od tebe neki su se borili za ovu drzavu a tebi bi preporucio da si nades neku novu drzavu samo nevjerujem da u danasnje vrijeme postoji igdje takva drzava gdje bi se ti (kreten debil) osjecao ,svoj na svome.

  • the best
   the best   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 16:45

   "Kako u svemu tome ocjenjujete ulogu ministra Jovanovića?

   - Postoje informacije da je ministar Jovanović po nacionalnosti Srbin. Nemam ništa protiv Srba, ali bih htio znati je li on doista Srbin. Hrvatska država je država hrvatskog naroda u kojoj su manjine zaštićene. Hrvatski narod treba vladati svojom sudbinom, što znači da se ne bi smjelo dozvoliti da njime vlada netko drugi. Osim toga, i ministrica socijalne skrbi, koja je zadužena za obitelj, također je, po svim dostupnim informacijama, Srpkinja. Pitam se, stoga, je li ovaj program tako široko podržan od Vlade i interesnih lobija zato jer mu je cilj da razori hrvatsku obitelj?! Jer na ključnim mjestima, na kojima se u Vladi odlučuje o obitelji, osobe su srpske nacionalnosti. Imamo pravo znati tko je koje nacionalnosti, jer je Hrvatska država hrvatskog naroda i ostalih građana, što znači da bi politiku hrvatskog školstva i obitelji trebali osmišljavati i provoditi prvenstveno Hrvati. " dnevno.hr

 • the best
  the best   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 16:32

  Hvala partiji što homogenizira Hrvate !!!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 16:30

  Kad bi svi bili jednaki pred zakonom, onda bi već odavno sve kukurikavce pohapsili !!!

 • bodul
  bodul   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 14:35

  najzanimljivije je što je ovo došlo premijeru i vladi kao šlag na tortu, naime umjesto da se razgovara o uvredama koje premijer ovih dana šalje prema svima koji drukčije misle ili o sve težoj situaciji u zemlji ali zato naručivanju 1700 novih automobila( !!!) svi sada raspravljaju o ovom Maminju ali tako je to kod nas...

 • magla
  magla   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 13:37

  "Zdravko je navikao na takve smicalice te ga ništa posebno ne iznenađuje", odgovorio je odvjetnik Mate Matić na novinarski upit kako Mamić sve to podnosi.
  Zanimljivo, ispada da je Mamiću netko vlastiti govor imputirao.

 • uprise18
  uprise18   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 11:00

  da li je itko primjetio moralnu osobu da reagira na ovog divljaka?milanovic,pusicka,hns,srpske stranke,nogometni savez,josipovic...sve izrazito nemoralne osobe i institucije.ali ovo dobro dodje uglavnom neukom hrvatskom narodu.kad je sund u igri onda ne razmisljamo kako su privredna i zg banka talijanske,erste banka austrijska,otp banka madjarska,splitska banka francuska,kako uvozimo hrane 2 i pol milijarde dolara godisnje.kako uspjesno izvozimo oruzje djihadistima,kako se pretvaramo u konobare europe da bi mogli vracati kamate na dug(ne dug sam),kako pljujemo po onima koji pokazu malo svijesti pa zele da se cuje njihov glas,kako smo licemjeri koji ce dati 10kn za lijecenje djeteta koje forsiraju na tv-u ali nece dati ni kunu bolesnom djetetu susjeda..a usput mu mozda i psica otrujemo.kako smo licemjeri koji ce krstiti svoje dijete i to platiti a onda drugi dan ogovarati popa i crkvu.KAO NACIJA SMO PROPAST I AKO CEMO SE POCETI IZVLACITI IZ GOVANA JEDNOG DANA,MAKNUT CEMO SE OD NEBITNIH LJUDI I NEBITNIH TEMA.mladi od 20 i nesto sitno godina komentiraju odnose ministra znanosti i sporta i celnika dinama,poznatog divljaka... c c c

  • uprise18
   uprise18   Objavljeno: 17. ožujka 2013. u 10:51

   to objasnjavam tako sto je crkva globalna institucija u sluzbi krupnog kapitala i,bez obzira na ove nase lokalne igre,nju se ne smije pravno dirati.sto god bulaznili njeni hrv.predstavnici.a to se tice braniteljskih udruga i naroda opcenito kada pozivaju na linc..oni su takodjer sveta krava.opsluzuju svojim novcem vladajuce(ne nase sluzbenike vec prave vladare,vani)pa kad masovno krse zakone na verbalni nacin,to im se dopusta.pa cak i komentatori na tv-u se prave kao da se nista ne dogadja.sve dok masovno ne krse zakone koji se tice odlaska novca iz nasih djepova prema van,slobodno mozemo masovno pozivati na ubijanje srba ili nekog drugog.pojedinca je lako zajebavat oko rasistickih i inih ispada jer se lijepo prodaje u medijima,posebno ako je poznat.

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 12:32

   Da je Jovanovic srpski ambasador onda ti reakcija drzave bila na mjestu,ali Jovanovic je nas ministar,tehnicki Hrvat s nasim drzavljanstvom.
   Zasto odvjetnistvo nije reagiralo kad je zagrebacki pomocni biskup pozivao na novu oluju i rusenje ove vlasti? Ili kad su udruge na skupu u Vukovaru otvoreno prijetile,ili kad huligani na skoro svim utakmicama uzvikuju "ubij,ubij Srbina"
   vlast da skrene paznju sa sebe,trenira strogocu na Mamicu,ali Hrvat Mamic ima vise prijatelja u Srbiji nego Srbin Jovanovic !!! kako to objasnjavas ???

  • uprise18
   uprise18   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 11:36

   kada vec banaliziras,rekao je da je njegovim krvnim zrncima(srpskim)mrsko sve sto je hrvatsko.i da je uvreda za hrvatski mozak.da tako nesto kaze zionistickom veleposlaniku u hrvatskoj vec bi bio osudjen i protjeran iz javnog zivota zauvijek.ovako cemo jos godinama morati podnositi ove gluparije.

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 11:03

   Mamic nije nista strasno izrekao,Jovanovic je Srbin,pa ne vidim u cemu je uvreda ???

 • uprise18
  uprise18   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 10:36

  haha evo zabave za narod dok po svim pitanjima polako ali sigurno tonemo.

 • Slobodni
  Slobodni   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 8:35

  Cirkusant Mamić dobiva spor, a tada više Jovanović nije ministar, te tražim nakdadu štete koju će donirarti sebi.
  Još jedan autogoooool

 • BODRA
  BODRA   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 7:29

  TREBA GA ZADRŽATI BAR NEKOLIKO GODINA U ZATVORU, A NE SAMO 24 SATA.
  NAŽALOST IMA BAR ČETRI ODVJETNIKA KOJI ĆE GA BRZO IZVUĆI I POJEO VUK MAGARE.
  TO TI JE NAŠA PRAVNA DRŽAVA. BAŠ ME INTERESIRA GDJE ĆE ZAVRŠITI.
  OPET ĆE ON PO SVOME VREĐATI KOGA GOD HOĆE I PRIČATI GLUPOSTI JER ON DRUKĆIJE NE ZNA.
  MILANOVIĆ KAŽE - TO JE NOVI HDZ. JA MISLIM DA SE NIKAD NISU NITI MALO PROMJENILI. ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA S SVOJIM SLIJEDBENICIMA I FAN-OVIMA ALA MAMIĆ.

 • Mate Francuz
  Mate Francuz   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 7:25

  Eh da he samo to! Ipak je malo pretjerao najpoznatiji svjetski nabijač na ..... . A očito da problemčić leži u Alkaponeovskom Mamićevom izbjegavanju plačanja poreza i ostalim mutnim poslovima.
  U ostalom ta prostačina je povremena , periodična medijska zvijezda, izrasla upravo iz novinarskih pera.
  Pitajte se zašto?

 • tsm
  tsm   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 7:00

  Iz Registra hrvatskih branitelja evo tko se je borio za Hrvatsku:

  Zeljko Jovanovic - 308 dana u borbenom sektoru

  Zdravko Mamic - nula sekundi u bilo kom sektoru, borbenom il neborbenom

  Znaci dok se Jovanovic borio za Hrvartsku, Mamic je sjedio doma i cuvao svoju guzicu

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 11:01

   Jovanovic se borio protiv svog sopstvenog naroda,tko je jednom izdajnik uvijek izdajnik !

   Zasto bi mu se trebalo vjerovati?

   BRAVO MAMICU !!!

 • tsm
  tsm   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 7:00

  Iz Registra hrvatskih branitelja evo tko se je borio za Hrvatsku:

  Zeljko Jovanovic - 308 dana u borbenom sektoru

  Zdravko Mamic - nula sekundi u bilo kom sektoru, borbenom il neborbenom

  Znaci dok se Jovanovic borio za Hrvartsku, Mamic je sjedio doma i cuvao svoju guzicu

 • Zina Ciceklic
  Zina Ciceklic   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 6:11

  Mamić je par ekselans banalnosti, najobičniji hoštapler.

  • uprise18
   uprise18   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 11:01

   tvoji komentari nisu relevantni jer nisi objektivna osoba.da se blago izrazim...

 • Tony Soprano
  Tony Soprano   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 5:46

  Nitko ne može braniti ono što je rekao Zdravko Mamić na jednoj radio postaji, s obzirom kako se radi o punoljetnoj osobi red je da sam odgovara za svoje postupke, i za sve ono što je rekao.

  - Iako "nije želio komentirati" Mamićev istup, ipak se premijer nije uspio suzdržati, rekavši kako je to "ta nova snaga, novi HDZ".

  - Kakve veze ima Zdravko Mamić s HDZ-om? Naime, Mamić je bio tek gost motivacijskog skupa HDZ-a prije nekoliko dana, on nije u članstvu HDZ-a, uostalom, Mamić je podržavao Bandića, dok je Bandić bio u partiji s Milanovićem i Jovanovićem.

  - Mamić je uhićen munjevitom brzinom, mediji su stvorili takav pritisak da se jednostavno, Maminjo ovoga puta nije mogao izvući. Nitko se ne bi bunio kada bi institucije ove zemlje reagirale uvijek na vrijeme i uvijek s istom mjerom, bez obzira tko bio vinovnik primitivnog ludila, međutim, u pravilu nije tako.

  - Zna se tko ovog trenutka drži batinu u svojim rukama, nedavno smo imali šovinistički istup premijera Milanovića u Saboru, jedino je Hrvatski helsinški odbor reagirao te osudio napad premijera na saborskog zastupnika Davora Stiera.

  - Tijekom prepucavanja s katoličkom Crkvom Jovanović se koristio najbrutalnijim uvredama, međutim, imao je uza sebe medije, te su njegove uvrede prošle, što inače ne bi prošle u demokratskoj državi.

  - Ministar hrvatskih branitelja, Predrag Fred Matić, isto je tako pokazao svoj ogroman potencijal kada je mržnja u pitanju. Naime, kardinala Bozanića usporedio je sa Slobodanom Miloševićem, pod pritiskom jednog dijela javnosti ministar se ispričao.

  - Ni u Crkvi nisu ostali dužni, aktualnu vlast pojedinci iz Crkve uspoređivali su s komunističkim režimom. Kako stvari sada izgledaju možda i nisu bili daleko od istine?

  - Nakon što je stupio na dužnost, samo nekoliko tjedana nakon toga, ministar Jovanović krenuo je s uvredama, naime, svojim neistomišljenicima, a posebno Zdravku Mamiću, Vlatku Markoviću, Zorislavu Srebriću, i Antunu Vrdoljaku, Jovanović je poručio da stanu pred zrcalo i pljunu u to što vide. Nitko ozbiljno nije reagirao na ovakav primitivan istup Željka Jovanovića.

  - Milorad Pupovac ne prestaje sa klevetanjem na račun Hrvatske, ne odustaje od velikosrpske teze da je u Oluji provedeno etničko čišćenje, te da u tom etničkom čišćenju glavnu ulogu imao prvi hrvatski predsjednik, a Pupovac je, da podsjetimo, saborski zastupnik.

  Godinama se političari, mediji, javne osobe, natječu u govoru mržnje, dok lopovi pljačkaju državu, uz pomoć njihovih medijskih jataka. Sve ovo izgleda kao teatar apsurda, režija koja ima za cilj skrenuti pozornost sa pravih tema u državi, dok mi pričamo o Mamiću i Jovanoviću, ne pričamo o Vukovaru, manjem PDV-u na tiskane medije, urušavanju standarda hrvatskih građana, rasprodaji Hrvatske, HNS-ovom nepotizmu itd.. itd....

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 11:07

   A sto je to Mamic tako strasno izgovorio?

 • Ricap
  Ricap   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 4:39

  Žalosno da još uvijek neki u komentarima brane Mamića sa slobodom govora. Pa čak je i njegov odvjetnik Mate Matić priznao da je to što je rekao kažnjivo po zakonu: " ...ipak se radi o jednoj rečenici koja definitivno ne nanosi nikakvu posebnu štetu, AKO NE PRIDAJEMO POSEBAN ZNAČAJ...."To bi značilo da svako kršenje zakona treba gledati kroz prizmu ako je nanijeta šteta i koliko pridajemo pažnju tome.

 • nepomirljivi
  nepomirljivi   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 3:27

  BREAKING NEWS:

  Ivan Zvonimir Čičak iz Hrvatskog humorističnog odbora (HHO) vezao se lancima ispred zatvora na Oranicama i započeo štrajk glađu. Povod je naravno Mamićev pritvor. Čičak zahtijeva od vlade da pod hitno pusti Mamića i obustavi progon, koji je nazvao političkim montiranim procesom kojem je cilj omalovažiti i osramotiti dostojanstvenu funkciju Zdravka Mamića kao izvršnog potpredsjednika Plave zvezde i člana Izvršnog odbora Hrvatskog nenogometnog saveza (HNS).

  Ovim pritvorom Mamić je ispunio jedan od uvjeta HDZ-a za izbor budućeg kandidata za predsjednika države. Naime, zatvorskim stažom nastavlja tradiciju predsjednika Plave zvezde i postaje legitimnim i logičnim kandidatom za predsjednika države.

  Pod parolom – Novi zatvorenici, novo vrijeme – HDZ počinje sa kampanjom za predsjedničke izbore.

 • Anarch
  Anarch   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 2:33

  rasizam i fašizam van iz nogometa. - a i ostatka društva.

  drukčiju bi oni pismu pivali da se svaka uzdignuta desna ruka slomije i nagradi sa kojon godinon robije.

 • tsm
  tsm   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 1:21

  Iz Registra hrvatskih branitelja evo tko se je borio za Hrvatsku:

  Zeljko Jovanovic - 308 dana u borbenom sektoru

  Zdravko Mamic - nula sekundi u bilo kom sektoru, borbenom il neborbenom

 • gospodin Cvetko
  gospodin Cvetko   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 0:54

  Hrvatsko vijeće za medije: Na ovakve izjave reagirati gašenjem etera ... ili zaustavite Rojters
  već vidim našeg Zdravka ... e nećete razbojnici ... kupit će Zdravko svoju radiostanicu pa će
  Vam ( ..... ) mamicu ... eto što nam naši rade ... sve nam žele svesti na nultu točku tolerancije
  pa ćemo biti prikraćeni zdrave seljačke zafrkancije ... a sve da se spusti magla oko ministra
  Lorencina ... koji veće rate kredita od svoje plaće ima ... i da ne spominjemo nečije tantijeme
  ili škverove prosvjede štrajkove ćirilicu Ljubljansku banku i na entu ... sve moguće probleme
  stoga je najprikladnije da se sa mangupom Zdravkom ... do ulaska u euro uniju ubije vrijeme

 • Trojan
  Trojan   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 0:54

  Ono najgore je sto u Hrvatskoj zakon ne vrijedi pisljiva boba jer dok se neki hapse za sitnice drugi mogu ciniti (i govoriti) sto zele i nikad im nista. Taj najobicniji prostak zvan Z Mamic je izgovorio puno gorih stvari gdje je poticao na nasilje I mrznju prema drugim ljudima pa – njemu nista. U svemu kriva drzava I policija koja nema muda da izvrsava zakon. Dobro je rekao ovjetnik Madunic, “Luda drzava, ludi ljudi...kakva prica takva I obrana, nista pametno” Mamic je davno trebao nestati s'javne scene za dobrobit Hrvatske. Samo pogledajte ove njegove bisere iz proslosti...YOUTUBE ih je pun. Grozno. Koliko dokaza treba policiji? Pa koliko vi ljudi mozete tolerirati takav govor? Dok god vam je mozak pun “pedera, Srba, kvnih zrnaca i (nepostojecih) Hrvatomrzaca” nema vam spasa u veci svijet zvan EU (a i sire). Uvijek ce te ostat zapamceni kao 'Balkan'. Ne svi, naravno jer ipak postoje civiliziraniji HrvatiiI izvrsni novinari. Good luck. You'll need it.

  http://www.youtube.com/watch?v=HKzwdpVi1XA&NR=1&feature=fvwp
  http://www.youtube.com/watch?v=xGNeHOV5w44

  • unio
   unio   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 14:17

   ne pričaj gluposti,kao da vani su ljudi otvoreni npr francuska,i jedva čekaju i prigrle svakog emigranta koji im stigne.Novine manipuliraju i žele izmjeniti svijest ljudi u korist neoliberalnog kapitalizma,evo 24.03 u parizu veliki prosvjed protiv gay brakova.Misliš da če to novi list prenjeti da se skupilo 500.000 ljudi?? ;)

 • gospodin Cvetko
  gospodin Cvetko   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 0:16

  ajde još jednu na brzaka ... cijela me situacija asocira na slavni film 12 žigosanih ... Bronson & company
  naša povijesna jedanajstorica na čelu sa Glavašem Norcem Koradeom Tutom Praljkom Andabakom i da
  dalje ne nabrajam viteška imena ... pod nadasve mudrim razboritim vodstvom onoga 12 koga su ogovarali
  da vodi stranku zlih namjera ... a sad kad su ih ovi siroti bokci ustoličili u fotelje ... nitko mu od vladajućih
  to ne zamjera ... istina je pak da svaka revolucija jede svoju djecu ... a naš srdačan i spontan Zdravko voli
  podjednako slušat Severinu Brenu i Cecu ... stoga naš ministar Jovo stvarno bunca ... jer svima je dobro
  poznato da isti samo broji pare a ne krvna zrnca ... nemojte sad žigosat i našeg Zdravka jer on nema ništa
  s tim ... a znam da kad izađe iz pritvora .. da će poetski da referira da su svi njegovi protivnici ... pičkin dim

 • unio
  unio   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 0:05

  u mamićevoj izjavi ne vidim poziv na nasilje. opet režimski milicijsko-udbaški aparat, koji u svojim rukama držiu sve medije i njima nastoji zaglupiti hrvatski narod, izmišlja dokaze i konstruira optužnice. Sve su to izprdc i druga Tite i račaana.

  Da li je ovaj Milanović-Jovanović režim već donio zakon po kojem svi Hrvati MORAJU voliti drugaricu Jovanović

  Koliko znam još nije,kad ga donese javite mi

  • unio
   unio   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 14:12

   frontera, drugarica jovanovič mislim na našeg ministra sa vaginom ne na njegovu ženu ;)
   rodna ravnopravnost :D

  • frontera
   frontera   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 0:17

   supruga je Hrvatica, ne valjaj gluposti

 • Patriot.
  Patriot.   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:53

  Mamicu care !!!

 • gospodin Cvetko
  gospodin Cvetko   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:26

  hm hm hm ... Zdravko Mamić ... zdravo spontano uličarsko i plus bogato čeljade ... svakom političkom
  mudonji ... pravi odgovor ... dati znade ... pri tom pravo u sridu ... šutira ili gađa ... i takvog sposobnog
  seljačinu rijetko koja mati rađa ... bez dlake na jeziku ... neće da šuti ... ni da okreće glavu ... svakom u
  lice ... govori istinu pravu ... pravi čovječina za 5 ... mislim na pet akademski obrazovanih fiškala ... koji
  će našeg ljudinu obranit od svih zala ... a da smo u našoj svetoj domovinskoj makljaži bili kulturni i fini
  neki grobari i delije bi ganjali " good boyse " po uzoritoj purgersko Maksimirsko ... nogometnoj tribini

 • toreto
  toreto   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 22:58

  ne zelim mamica braniti ne pada mi na pamet. ali govor jednog ministra??????:

  Mislim da je krajnje vrijeme da se Mamić, Marković i Srebrić pogledaju u ogledalo i pljunu u to što vide - rekao je ministar Jovanović.

 • m.blomkwist
  m.blomkwist   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 21:25

  Gdje ja ovo živim, u Sj.Koreji?

  • Anarch
   Anarch   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 2:36

   hrvatistan. al ima nade. . . . dok je jovanovića

 • dAmA
  dAmA   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 21:19

  Mamić je peder

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:52

   Ja sam peder.

  • popkorn
   popkorn   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:23

   Nije peder , ali je više sumnjiv onaj ko je odobrio modul 4 , trast mast !

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 21:19

  Partija u svojoj nemoći počela da hapsi narod ! Ova će vlast ružno završiti !!!

  • popkorn
   popkorn   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:32

   dAmA , Mamić je Bečki gospodin naspram opančara kojeg je opisao gos. Mamić . Sve što je rečeno o dotičnom od strane Mamića apsolutna je istina , samo što prozvani nemože shvatiti jer se još uvijek nalazi na stablu . Zahvaljujem Mamiću na hrabrosti a nadasve na odličnom opisu !

  • dAmA
   dAmA   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 21:20

   mamić nije narod nego izrod

 • Voyager
  Voyager   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 21:12

  Izjava Mamić čisti je fašizam - sram me vas koji ga branite.
  Žao mi je što ne postoji neka druga kazna, osim zatvorske ili novčane.
  Da se mene pita, mislim da bi Mamiću adekvatna kazna bilo smještanje u zatvorsku ćeliju s dva rabijatna Srbina i dva rabijatna pedera pa neka mu Srbi naravnaju rebra, a pederi neka ga naguzuju.
  Mjesec dana s ovakvim "kolegama" u zatvorskoj ćeliji smirili bi ovog siledžiju. Takvi kao Mamić razumiju jedino jezik sile.

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 11:12

   Jovanovic se borio protiv Srba,pa ipak mislim da bi Mamic svakako bio bolje tretiran nego Jovanovic.

   Zasto Jovanovic moze izgovoriti sve i svasta,pa i protiv HDZa,a Mamic za izgovorenu rijec mora u zatvor ???

  • Anarch
   Anarch   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 2:37

   @patriot - hdz se ne vrijeđa, već realno opisuje.

   mafiju ne moš uvridit tako što ih nazoveš mafijom.

  • unio
   unio   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 0:09

   voyager a koja bi kazna trebala biti za dužnosnike koji su lagali da imaju plan 21 a ubiti sve rade u hodu,koja je kazna za sprdnju nad narodom??

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:56

   Kad Jovanovic vrijedja HDZ onda te nije sram ???

  • popkorn
   popkorn   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:47

   Upravo to i uvode SKOJ-evci , no ja sam ipak i dalje na Mamićevoj starni , a i na strani svakog Hrvata . ( svakog hrvata , ne smatram da je Hrvat ako ima HRV Domivnicu , imaju je i oni koji su deklalirani Srbi , Ž .Jovanović , M . Opačić , R . Ostojić A . Bauk itd )

  • popkorn
   popkorn   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:37

   Mody blues - " Long distance voyager " .

 • Prometej Pero
  Prometej Pero   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:54

  kad imš novac možeš sve i niko ti ne može ništa to je lijepa naša

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:45

  Sve ćelije partije moraju sada energično i s gnušanjem osuditi ovu nemilu pojavu, a kolumnisti NL-a moraju o ovome pisati slijedeih 15 dana, 5 komentara dnevno !!!

 • asdfgh   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:43

  Zdravko Mamić prekinuo hrvatsku šutnju!!! Svi smo mi Zdravko Mamić!!!

  • Patriot.
   Patriot.   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 23:55

   Zivjelo bratstvo i jedinstvo !!!
   Mamicu caru daj mi bananu !!!

  • asdfgh   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 21:15

   3-4 % srba u RH a u vladi ih 50% . I tko je ono napao RH ....Kinezi, Japanci ,Srbi? Al sve je već viđeno 71 g.

  • nemam ime
   nemam ime   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:49

   hoces reci da ste svi vi kriminalni kurvini sinovi?

 • daj-babi-kunu
  daj-babi-kunu   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:39

  Kao jedan od vecih kriticara Jovanoviceva nacina vodenja politike ovaj put mora stati na njegovu stranu.
  Ovaj rijecnik je nedopustiv i drago mi je da Jovanovic ovaj put nije reagirao.
  Vrijeme je da ovaj lik truli 3 godine u zatvoru. Valjda ce nesto i nauciti.

  • the best
   the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:43

   To je njihov rječnik ! Ali sada Jovanović trči kući, po partiju !!!

 • mmaarriioo
  mmaarriioo   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:35

  Pa zar nije taj isti Jovanović upravo na stranicama ovog lista govorio da njega Kosorica mrzi zbog njegovog prezimena?
  Zar to isto nije jezik mržnje????
  Hrvatski branitelj......pa to je svaka osoba koja je između ostalog i mobilizirana za vrijeme rata,a što joj je i zakonska dužnost....
  Dragovoljac domovinskog rata je nešto sasvim drugo,a to ministar Jovo kao i dolje spomenuta floskula "puno srba" nisu bili....
  Ne branim Mamića ali draži mi je od ovog srbina...pa neka sad i mene uhapse

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:26

  Kad naši dođu na vlast, će da hapse njihove !!! Demokratija !!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:05

  Partija hapsi poliričke protivnike zbog izrečenog mišljenja !!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:03

  Partija hapsi jer je čovjek pjevao na skupu HDZ-a !!!??? Reko Milanović na tv !!! Pazite što i kako pišete !!! Sve će da vas pohapse !!!

 • nightlooser
  nightlooser   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:49

  rikuku , best, mrgud ... čak ne vjerujem da možeš biti toliki idiot, prije će biti da si na kradezeovom platnom spisku , ha ?

  • nightlooser
   nightlooser   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 21:40

   valjda dobiva neku kintu po komentaru, pa kvantiteta daleko nadilazi kvalitetu ...

  • nemam ime
   nemam ime   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:54

   kako mu se samo da stalno mijenjat nickove i prosipat svoje proljeve od komentara u naivnom uvjerenju da niko ne kuzi da to pise jedna te ista osoba.

  • the best
   the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 20:07

   Kradeze treba sve pohapsit !!!

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:51

   Jovanović govori drukčije ?!?!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:44

  AUTOGOOOOOOOL!!!!!!!!

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:49

   U demokraciji smo, a zatvaramo ljude zbog jedne rečenice, zbog vlastitog mišljenja i vlastitog stava !!! DELIKT MIŠLJENJA !!! Vrijednosni sud ! Ne vidim gdje je tu poticanje na mržnju i progon ?! Oni se međusobno časte, pa kad netko vrati Jovanoviću, onda partija hapsi !!!??

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:43

  A gdje je presuda ?! Partija presudila !!!??? Živjeli !!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:41

  Ako se Mamić i Jovanović međusobno časte, neka to rješavju privatnim tužbama !!! Zašto bi to bio općedržavni problem ?!Sada imamo situaciju ko u socijalizmu, takmiče se tko će prije osuditi negativnu pojavu, tko će se bolje i prije ograditi !!! Hrvatska u mraku komunizma !!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:35

  Partija opet hapsi !!!???

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:34

  A gdje je presuda ?!

 • marijan07
  marijan07   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:27

  Nisu imali hrabrosti privesti ste ga mnogo ranije zbog mnogo većih i bitnijih stvari. Ovakvo brzinsko HAPŠENJE dokaz je kako partijska država može raditi što ju je volja.

 • marijan07
  marijan07   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:23

  Nisu imali hrabrosti privesti ste ga mnogo ranije zbog mnogo većih i bitnijih stvari. Ovakvo brzinsko HAPŠENJE dokaz je kako partijska država može raditi što ju je volja.

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:12

  NISMO JEDNAKI PRED ZAKONOM !!! PARTIJSKA DRŽAVA !!!!

 • mrgud9
  mrgud9   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:08

  Kada je Jovanovic vrijedao u Saboru svoje politicke protivnike nitko nije ni prasta mrdnuo a i brzo se zaboravilo.Zlocinacka organizacija" i slicno.Sada kada mu Mamic slicno uzvraca onda je to za DORH i zatvor.Ipak nismo svi jednaki pred Zakonom!!!!!!Sve dok tako ne bude sve smo dalji od Evrope i ljudskih prava u koje se svi zaklinjemo.Pa i sam Jovanovic.

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:04

  Ovo je VELIKI AUTOGOL kukuriku vlasti !!!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:03

  Milanović može da vrijeđa profosore Engleskog jezika ?! Ko će njega da hapsi ?! Lustracija ! Nismo jednaki pred zakonom !!!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:55

  Kako se predsjednik Josipović uuđuje suditi prije suda !? Što je ovo ?! Partijska država !?

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:58

   Nisam primjetio da postoji pravomoćna sudska presuda protiv Mamića za ovo ! Bit će veselo !!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:51

  Zašto ne hapse ministra Matića koji je izvrijeđao kardinala Bozanića nazvavši ga Miloševićom ?! Očito živimo u partijskoj državi ! Sad će sve da nas hapse ko u Jugi ! Izbori pa lustracija !

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:00

   Lustracija ! Nismo jednaki pred sudom i ustavom !

 • the best
  the best   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:49

  A zašto ne hapse Jovanovića ?! On ima sadržajno isti riječnik samo što nije izravan !?

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 19:11

   A Jovanović je mogao nekažnjeno vrijeđati Hrvatske vjernike, Hrvatske katolike i Crkvu ?! To nije bio problem !? Opet će da hapse Hrvate jer se Hrvatska i Hrvati ne smiju spominjati, osim u genitivu ! Vatila se Juga !? Bitno je da se partija javlja prije suda ! Već viđeno !!!

 • mrgud9
  mrgud9   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:46

  poznam ja još jednog jovanovića
  što se stidi što je srbin
  pa promjenio prezime u šprajc
  danas vodi dnevnik
  kažu da razmišlja da povrati prezime

 • mrgud9
  mrgud9   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:39

  jovanovic je ukinio instutuciju za hrvatski jezik promjenio imena ministarstva ocito da sa njim nesto nije bas u redu a mamic je jedan od najboljih menedera u hrvatskoj...ocito smeta drugovima titovim pionirima..

 • jaager
  jaager   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:25

  Gospodin Mamić se je poput Čobankovića dobro opskrbio lovom i može plaćati vrhunske odvjetnike također obojica imaju dobro funkcionirajuće VEZE a izgleda da i USKOK pada na njihovu lovu i te veze te će on poput Čobankovića vjerovatno biti kažnjen sa nekoliko sati dobrovoljnoga rada,za primjer ostalima ,naravno...!

 • Jerko Jerkic
  Jerko Jerkic   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 18:16

  Bravo , taj MAMIC je SRAMOTA za HRVATSKU ,kao (pipl mast trast as),ali isto spada u tu kategoriju i JOVANOVIC jer njegove govore smo isto slusali i malo se razlikuju ,DALI IMA NETKO RIJSENJE ZA HRVATSKU?

  • Finac
   Finac   Objavljeno: 16. ožujka 2013. u 0:00

   @JJ
   Imam ja rješenje!
   Vrati se u osnovnu školu.

 • Henry Kissinger
  Henry Kissinger   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 17:57

  javlja se švercer cigareta, stanoviti mamić, spali ti ga na lomači za opomenu ostali profiterima i krpeljima. Poslje nega Ribića, sindikaliste, uhljene i 300.00 0 krpelja u javnoj upravi spaliti i vratiti managera tita

 • nightlooser
  nightlooser   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 17:51

  doduše, i on je vjerojatno želio pomoći domovini za vrijeme rata na prvim crtama bojišnice , ali civilna zaštita njegove mjesne zajednice nije mogla funkcionirati bez njega ... s druge strane Jovanović je sticao jeftine poene krpajući ranjenike na prvoj crti ...
  prvome su pluća plava od hrvatskog busanja i dokazivanja, drugi se može busati koliko hoće, nikad neće biti dovoljno dobar...
  prvoga zaobilazi porezna u velikom luku već desetljećima, drugome nemaju ni novinari što otkriti ...
  prvi je svojom nepismenošću, bezobrazlukom, sirovošću, idiotizmom , poreznim utajama (itd) uzor mladima, drugi se može pohvaliti samo završenom medicinom (pa kad nije znao ništa drugo nego učiti ??!!)...
  prvoga je užitak slušati kako je prvi milion okrenuo na sjedalicama od stiropora na Maksimiru, ili kako je uložio 3 milijuna eura u Eduarda, a ovaj drugi nam ionako nema nikad ništa korisno ni zanimljivo reći ...
  ja se umorih ... ajde sad vi NASTAVITE NIZ ....

 • flash gordon
  flash gordon   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 17:44

  Navijači Dinama ne vole Mamića. Mnogi drugi ne vole Jovanovića. Zbog čega normalni ljudi moraju trpiti takve osobe koje nisu u stanju pristojno i razumno razmjeniti mišljenja.
  Drago mi je da je Mamić zbog ovakvih izjava konačno priveden, ali mislim da bi Jovanović svojim ponašanjem izazvao iste reakcije kod ljudi da je kojim slučajem na mjestu Mamića u Dinamu.

 • DE_niro
  DE_niro   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 17:33

  MA MAMINJO JE MENI APSOLUTNI KRALJ,TAJ NE JEBE NIKOGA,PUSTIMO PRIČE O BOGAĆENJU I SLIČNO,ON JE KO MULAC PRODAVAO NA MAXIMIRU NEKE "SJEDALICE" ZA GUZICU I SLIČNO,I JOŠ ŠTOŠTA TOGA.POGLEDAJMO ZA KOLIKO ON PRODA IGRAČA DINAMA,MA DAJTE,JE LOPOV,ALI SUPTILAN JE U TOME.
  PA KOLIKO SE VELIKIH POLITIČARA NAKRALO 90-TIH,A EKIPA KOŠ SJEDI U SABORU RH,ONO IMAJU NA PK KARTICI DVA AUTA,NEKO MINORNO ZEMLJIŠTE I PLAJU OD 15000KN,A ŽENA,PUNICA......ONO MILIJUNE,ALI TO NIJE NJIHOVO,LEGLO KRIMINALA I BESPRAVNOG BOGAĆENJA JE NA ADRESI MARKOV TRG.
  MAMINJO JE SAMO JEDAN PREEKSPONIRANI TIP DI SKAČEMO KAD ON PROPJEVA I OD RADIMO VELIKE STVARI U KOJIMA ON UŽIVA
  U NAŠOJ "POLITICI" IH IMA DALEKO VIŠE

 • barba kirac
  barba kirac   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 17:10

  No comment!

 • Guzda
  Guzda   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 16:43

  Već je vrijeme da netko spremi ovog bolida tamo gdje mu je i mjesto, u umobolnicu!!!!!

 • retern
  retern   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 15:57

  Nažalost neki mediji još uvijek ovog lika nazivaju gospodinom,uspješnim biznismenom te mu se ulizuju na sve
  moguće i nemoguće načine.Čovjek je slika i prilika države i društva u kome živimo,gdje je isti mjera uspješnosti,pameti itd.Samo nije on toliki problem koliko svi oni koji ga podržavaju i ulaze sa njim u talove,koji kažu i ja bi da sam na njegovom mjestu,zar ti nebi.E pa ja nebi...Samo šta ću ja kao pojedinac kad takve "veličine"(Štimac,Šuker) ulaze sa njim u igru.Šta li Boban misli o istom?

 • NLA
  NLA   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 15:57

  Vokabular ove dvojice je sličan ! Ljudi moji ide vikend , da li imate za kilo teletine ili daj bože svoju obitelj odvesti negdje na pizu ? Ova dva sigurno nemaju takvih problema ! Kruha i igara , zavadi pa vladaj , tko je na čijoj strani a narod gladan. Vrana , vrani oči ne vadi , nabijem ih obadvojicu !

 • Pegaz
  Pegaz   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 15:32

  Upravo je Maminjo, kao Hrvat (na zalost) najveca uvreda za hrvatski mozak, hrvatski sport i hrvatsku javnost uopce - takva seljacina se vec godinama producira i normalni, suvisli ljudi moraju njegovo divljacenje gledati kad god je negdje prica o nogometu. Bljuv, pljuc.

 • baffo
  baffo   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 14:27

  Jovanovic kao hrvatski ministar bi malo vise trebao paziti na interes HR sporta,i to tako da nedaje izjave koje nam mogu navuc Platinija,Surkisa i ostalu gamad na vrat.Sto se tice Mamica i njegovih izjava mislim da to naj vise govori o njemu i da svaki komentar je suvisan.Nazalost ,oni koji su se naj vise pozivali na Hrvatstvo,su nas naj vise krali,tako da to uopce nije cudno

 • Mate Francuz
  Mate Francuz   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 14:26

  "Stupri vegrandis localis OPICUS Mamic- domaći mali " ... samo ga prepeljite preko puta Dinamovog stadiona kad su već cirkusi zabranjeni i kavezirajte ga.
  Čuvati ga i paziti ga jako. Hraniti bananama i lišćem koke.
  Ko će nas tako nasmijavati kad takvi izumru....

 • fineti
  fineti   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 14:09

  ..potpuno je nepotrebno komentirati mamića i njegove istupe..narkoman,donator,shizofrenik,laskavac,duhovnjak,paranoik,psovač,beskrupulozni profiter,genijalni gospodarstvenik i to sve u jednoj polusvijesnoj osobi..više me brine ministar jova,pijetlić sa krova,kvazipotentni,nedefiniran lik koji se igra sa više nego ozbiljnim resorom,čija je stigma preteška za njega,i čije je životno djelo dati ivaniševiću i primorcu doživotne apanaže u visini veće profesorske plaće..to je ok,ali sada, i ovdje, u zemlji kontejnera i pet ambalaže..

 • borna 1
  borna 1   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 12:38

  neovisno podrzavali ili ne ministra Jovanovica ovakav govor jednog poltrona , covjeka koji peva po srbijanskim klubovima i svlaci se do pasa na ritam lepe brene prestrasno je. Do kada ce se u Hrvatskoj moci prebrajati javno krvna zrnca i proci nekaznjeno. Da li postoji u ovoj drzavi sluzba zastite njenih gradjana od ovakvih huskaca . Da li itko ima postenja u ovoj drzavi da preispita silno privatno bogatstvo koje je ovaj prostak od Mamica stekao radeci u neprofitabilnoj sportskoj udruzi " Dinamo". Izgleda da gosp. Mamic moze reci i napraviti u ovoj drzavi sto hoce a da pri tom ne odgovara za nista. Ministar Jovanovic ukoliko zeli biti vjerodostojan svojih predizbornih obecanja neka rascisti mocvaru hrvatskog nogometa jedamput zauvijek , pa ce kao takav i ostati zapamcen medju postenim hrvatskim gradjanima . Jer ukoliko sve ostane mrtvo slovo na papiru tada ce i Jovanovic biti jedan u nizu koji zuji a malo meda daje i sto je najgore dati ce svojim ne radom pravo takvima kao Mamic da pljuju i vrijedjaju kako hoce i gdje hoce ne bojeci se za ikakve konzekvence. Ministar Jovanovic je na potezu .

 • paris
  paris   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 12:18

  Ovoliko mržnje a deklarira se kao veliki katolik.Neka prije objavi svoj doprinos Domovinskom ratu a onda neka sudi drugima.Prebrojavanje krvnih zrnaca je svojstveno samo onima koji nešto skrivaju.Dokle će to tako?Dokle će ti razni Mamići terorizirati poštenu Hrvatsku i kad će jednom reći kako su stekli silnu imovinu kojom raspolažu.
  Jadan ispovjednik kome ovaj dođe na ispovjed!

 • Purger
  Purger   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:56

  Mislim da Jovanović nije dobar ministar. Grub je, netolerantan, misli da je uvijek u pravu.

  U ovoj situaciji sam potpuno na njegovoj strani.

  Nadam se da će netko gospodina Mamića konačno spremiti tamo gdje je već odavno trebao biti.
  Time bi se napravila velika usluga Dinamu, Zagrebu i Hrvatskoj.

 • frontera
  frontera   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:45

  nisi u pravu Mamiću, žena mu je Hrvatica već godinama.......

 • jaager
  jaager   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:38

  Nakon što si dobro prebroje krvna zrnca ova će se dvojica na kraju poklati međusobno...

 • toni_t
  toni_t   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:09

  Mamicu, nije Jovanovic za hvalit, ali ti si zadnje djubre u HR koje o tome ima pravo nesto za reci. Jeino sto ti volis od hrvatskog su HR kune.

 • Patriot
  Patriot   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:07

  neovisno tko je za koga što rekao, izrečeno je dovoljno za ozbiljnu kaznenu prijavu, ma koliko nam tko od njih dvojice bio ili ne bio (ne)simpatičan. Ovo je govor mržnje, iako ni onaj Jovanovićev o HDZovcima nije svojevremeno bio puno bolji ...

  Zašto se to uopće prenosi?

  • Guzda
   Guzda   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 14:57

   Daj narodu kruha i igara... (ili kolača ako kruh poskupi)!

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:39

   Dobro zboriš ...

   http://www.jutarnji.hr/vlada-uzima-na-leasing-1742-vozila-vrijedna-265-milijuna-kn/1090918/

  • M.Trošelj
   M.Trošelj   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:14

   Zbog skretanja sa životnih tema.

 • uprise18
  uprise18   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:05

  je,cinjenica je da ga jovanovic ne moze smisliti.iz istog razloga kao i ja.obogatio se izrazito nemoralno ali po zakonu.sto znaci da jovanovica zaista iritira hrv.drzava kao i mene jer je 90-ih donosila zakone koji su dozvoljavali lopovluk upakiran u pravni celofan.i sada je gotovo.to se nitko vise ne usudi mjenjati da im todoric ne bi dosao glave.a vokabular mamica nije puno drukciji od onog talijana grilla.netko bi pomislio da mamic mrzi srbe ali to nije istina.on samo voli najprizemnije udarati one koji su protiv njega.nesto kao neodgojeno dijete u skupocijenom odijelu.

 • Saragar
  Saragar   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 10:57

  Najvece je zlo što novinari uopce prenose bilo koje izjave najveceg uništavaca športa Mamica, zlo od kreature, što je previše previšeje.
  Mamic nije bio branitelj, Mamicevi nisu branitelji zlo za Hrvatsku. Živjeli BBB!!!

 • M.Trošelj
  M.Trošelj   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 10:57

  Jovanović možda, ti sigurno.

 • kinsirok
  kinsirok   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 10:57

  "Već sam govorio da njega kada vidite - ne vidite osmijeh već očnjake iz kojih izlazi krv."

  lol. istina.

 • BV
  BV   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 10:55

  Zdravkić je ponovno povukao crtu previše.

 • licki ginekolog
  licki ginekolog   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 10:52

  hehe,ovaj mamić opet u kokainskom bunilu.Na što liči ova država kad jedan ratni profiter proziva hrv.branitelja...

  • Pegaz
   Pegaz   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 15:34

   I da, Jovanovic je hrvatski branitelj, kao i dosta Srba...sto je tebi, kinsi..., tu sporno i cudno?

  • licki ginekolog
   licki ginekolog   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 11:07

   hrvatski branitelj vs ratni profiter,kinsirok,to sam napisao. nikakav heroj.

  • kinsirok
   kinsirok   Objavljeno: 15. ožujka 2013. u 10:57

   @licki

   kaje "ugnjetavani" srbin, zeljko jovanovic, ratni heroj?