Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Najbolji hrvatski nogometaš

Luka Modrić: Želim veliki rezultat s reprezentacijom

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. lipanj 2018. u 22:38 2018-06-10T22:38:59+02:00

Luka Modrić proglašen je najboljim hrvatskim nogometašem u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS)

ZAGREB Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić šestu godinu uzastopce proglašen je najboljim hrvatskim nogometašem u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS).

»Veliko zadovoljstvo je po šesti put dobiti ovu nagradu. Za mene je ovo posebna nagrada jer je dijele igrači i treneri,« kazao je Modrić.

Hrvatski 'maestro' je ove sezone u dresu Real Madrida po četvrti put osvojio Ligu prvaka pri čemu treći put u nizu.

»Sezona je bila teška i duga. U prvenstvu i u kupu nismo uspjeli, ali smo osvojili za Real najvažniji trofej i to treći put uzastopce. Bit će to jako teško nadmašiti. Sretan sam i ponosan što sam dio tako veliko kluba,« dodao je Modrić.

Priznao je kako ne broji priznanja koja je do sada dobio u karijeri, niti kojih ima više pojedinačnih nagrada ili klupskih trofeja.

»Ne brojim nagrade. Individualna priznanja su lijepa jer su nagrade za sav trud i rad. Uvijek ih je lijepo dobiti,« kazao je Luka dodavši sa smiješkom: »Ali ipak su mu draži kolektivni trofeji.«

Do sada ih je u karijeri osvojio 20, čak 14 u dresu Real Madrida i šest u dresu zagrebačkog Dinama. Sada se nada i velikom rezultatu u dresu hrvatske reprezentacije.

»Veliki rezultat s reprezentacijom je jedina stvar koju bi još želio napraviti,« poručio je Modrić dodavši: »Uoči svakog natjecanja velika su očekivanja. Naš prvi cilj je proći skupinu jer nam to nije uspjelo od 1998. godine. No vjerujem kako ćemo to uspjeti u Rusiji.«

Modrić je dodao kako će važan faktor u 'ruskoj avanturi' biti i sreća.

»Sreća je važna, igra veliku ulogu. Nadamo se kako ćemo je našim igrama i ponašanjem zaslužiti,« poručio je najbolji hrvatski nogometaš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.