Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Vatreno srce

Hrvatski reprezentativci sudjelovali u humanitarnom spektaklu za Dječju bolnicu na Kantridi

Foto PIXSELL
Foto PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 12. studeni 2019. u 8:05 2019-11-12T08:05:53+01:00

ZAGREB  Hrvatska reprezentacija sinoć je još jednom odigrala sjajnu akciju čiji rezultat ne može biti negativan. Naime, u zagrebačkom hotelu Westin održana je donatorska akcija Zaklade Vatreno srce, s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje i školovanje djece.
Hrvatski reprezentativci, članovi stručnog stožera i brojne osobe iz javnog života i ove su se godine angažirali u call centru za dobrobit Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida i akcije Korak u život, koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje. Tijekom večeri stiglo je oko osamdeset tisuća poziva, a građani su novac mogli uplatiti i na poseban žiro-račun. Povrh toga, Hrvatski nogometni savez donirao je sto tisuća kuna. Akcija je bila u izravnom prijenosu na Drugom programu HRT-a, a za bogat zabavno-glazbeni program pobrinula su se brojna imena hrvatske glazbene scene i mladi glazbenici iz popularne emisije A strana. Nina Badrić, Petar Grašo, Giuliano, Jelena Rozga, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić uz svoje najpopularnije hitove izvodili su i najdraže pjesme 'Vatrenih'.
Točan rezultat jučerašnje akcije u hotelu Westin bit će poznati idućih dana, no kao referentna točka može se uzeti ovo doba prošle godine, kada je reprezentacija također bila angažirana na isti način, prikupljajući sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb i akciju Korak u život. Tada je call centar zabilježio više od sedamdeset tisuća poziva. Konkretnije, Klinici za dječje bolesti Zagreb i akciji Korak u život kasnije je uručeno po 411.444 kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.