Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
22. siječnja 2019.
"Vatreni s ulice" na SP u Parizu

Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika izgubila od Filipina

Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika plasirala se u drugi krug natjecanja na SP-u u Parizu
Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika plasirala se u drugi krug natjecanja na SP-u u Parizu
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2011. u 20:08 2011-08-24T20:08:00+02:00

U drugom dijelu natjecanja, protivnici „vatrenih s ulice", nakon Filipina, su Portugal, Brazil, Škotska i Poljska

RIJEKA  Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika izgubila je u susretu drugog kruga Svjetskog prvenstva u Parizu od Filipina 5:8.

 S tri pobjede protiv Mađarske, Španjolske i Finske te dva poraza protiv Čilea i Rusije, Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika zauzela je treće mjesto u B skupini 9. Svjetskog nogometnog prvenstva za socijalno marginalizirane osobe te se plasirala u drugi krug natjecanja u kojem će se boriti za jedno od prvih 24 mjesta od ukupno 48 muških i 16 ženskih reprezentacija iz cijeloga svijeta koliko ih se ove godine od 21. do 28. kolovoza okupilo u Parizu. 

U drugom dijelu natjecanja, protivnici „vatrenih s ulice", nakon Filipina, su Portugal, Brazil, Škotska i Poljska.

Za Hrvatsku, u njezinom trećem nastupu nakon sudjelovanja u Milanu i Rio de Janeiru na ovom globalnom natjecanju, igraju korisnici programa prihvatilišta za beskućnike i domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Rijeke, Osijeka, Zagreba i Splita. Svima njima u zajedništvu s ostalih 600-tinjak sudionika, ovo je sportsko natjecanje veliki poticaj i jedinstvena prilika za stjecanje izgubljenog ljudskog dostojanstva. Ono što je najvažnije, 70 posto dosadašnjih sudionika ovakvih nogometnih skupova promijenilo je svoj život nabolje. O važnosti natjecanja govori potpora FIFA-e i UEFA-e, dok je ambasador pariškog turnira proslavljeni trener Arsenala Arsene Wenger.

Hrvatska reprezentacija u Pariz je otputovala pod okriljem splitske udruge MoST, te riječkog franjevačkog svjetovnog reda »Mjesno bratstvo Trsat«.

U svom prvom nastupu u Milanu 2009. Hrvatska je zauzela 45. mjesto, dok je prošle godine u Rio de Janeiru bila 30. Stoga, već je ulaskom u drugi krug natjecanja u Parizu, bez obzira na konačan ishod, ostvarila svoj najbolji plasman.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka