Uoči 'slovenskog derbija'

Pušnik: Nosio sam majicu “Kad narastem bit ću Matjaž Kek”

P. N.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL



SPLIT Trener Marijan Pušnik, uoči sutrašnjeg »jadranskog derbija« » Hajduka«i »Rijeke« dobro zna kako pripremiti svoje igrače.


– Igrači ovu utakmicu čekaju naelektrizirani, želim ih naučiti da to nije problem. Utakmice protiv »Dinama«, »Rijeke«, »Osijeka« su takve da ih je bez veze igrati ako nema pritiska. Treba biti hrabar i odigrati relaksirano uz maksimalnu dozu discipline.


Zgusnut je raspored…




– Ritam utakmica je poznat, mjesec i pol dana igramo četvrtak – nedjelja. To je privilegij, daj Bože da to potraje sljedeća dva mjeseca. Najidealnije bi bilo da smo odmah poslije silaska iz aviona odradili regeneraciju.


Često je Pušnik isticao dobar odnos s trenerom »Rijeke« Matjažom Kekom…


– Poštujemo se, on je nešto mlađi, igrali smo zajedno. Istog smo nogometnog poimanja, nešto smo i zajedno prošli u Sloveniji, ali i izmjenjivali vježbe, putovali po Europi, kasnije je svatko išao svojim putem. Sudbine nam se nekad prepletu. Znam da sam od njega izgubio jednu odlučujuću utakmicu. On je imao jaku ekipu »Maribora«, a ja mladu momčad »Celja«. Matježa izuzetno cijenim. Kad je Slovenija prvi put išla na Svjetsko prvenstvo, obukao sam majicu »Kad narastem bit ću Matjaž Kek«. Čekat će ga boca vina, pravog dalmatinskog, a nadam se da će ga piti s gorčinom. Vrhunski je stručnjak za vina i jazz muziku.


Otkada je Kek sjeo na klupu »Rijeke«, »Hajduk« ne zna za pobjedu u Jadranskom derbiju…– Tradicija je tu da se ruši – zaključio je Pušnik.