Sramotni potez riječke policije

Brezovec, Benko, Močinić i Knežević na obavijesnom razgovoru u policiji; Nema prijava

Ivan Volarić

Josip Brezovec, Leon Benko, Dario Knežević i Ivan Močinić terete se da su sprječavali službene osobe u obavljanuju svojih dužnosti. Kako doznajemo, protiv igrača neće biti podnesene nikakve prijave



RIJEKA Konačno odlučna i prvovremena reakcija riječke policije. Nakon što su odlučnom akcijiom “rastjerali” manje-više mirne gledatelje na istočnoj tribini tijekom Jadrnaskog derbija, po kojima su padale baklje pripadnika Torcide, iz riječke policijske uprave pozvali su na obavijesni razgovor četvoricu nogometaša “Rijeke”.



Policijska uprava primorsko-goranska je priopćila kako su vezano uz događaje koji su se zbili na nogometnom stadionu Kantrida prije, tijekom i nakon održavanja subotnje nogometne utakmice podnijete kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja zbog kaznenih djela dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te uništenje i oštećenje tuđe stvari. Također, kaznena prijava podnosi se nadležnom državnom odvjetništvu i protiv, za sada, nepoznatog počinitelja zbog napada na službenu osobu i nanošenje teške tjelesne ozljede policijskom službeniku.


Priopćeno je i kako je tijekom dana u PU primorsko-goranskoj provedeno kriminalističko istraživanje nad više osoba povodom događaja koji se također zbio na nogometnoj utakmici, a odnosi se na postupanje policije spram navijača koji je po završetku utakmice ušao na teren. Sva prikupljena saznanja bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu poradi donošenja meritorne državno-odvjetničke odluke, navode iz policije. Javnost će po utvrđivanju eventualnih novih saznanja biti pravovremeno obaviještena. 





Josip Brezovec, Leon Benko, Dario Knežević i Ivan Močinić terete se da su sprječavali službene osobe u obavljanuju svojih dužnosti, konkretno spomenuti igrači “Rijeke” su verbalno pokušali ishoditi oslobađanje jednoga navijača koji je nakon utakmice utrčao na teren ne bi li se domogao bijeloga dresa.


Budući da nisu uhićeni oni koji su izazvali incidente i mogli ugroziti nečiji život, ovaj potez policije može se samo opisati jednom riječju – sramota.  


Glasnogovornica primorsko-goranske policije Ankica Kolić kazala je da ne može ni potvrditi ni opovrgnuti tu informaciju te da će se o svemu detaljnije izvijestiti na sutrašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo.


Riječka Armada snimila je video u kojem je Leon Benko stao u obranu navijača i pitao policiju “Što njih ne hvatate?”



Kako doznajemo iz policije, protiv igrača Rijeke neće biti podnesene nikakve prijave.