Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
NK Rijeka

SPREMAN POČETAK MERCATA Evo tko sve vjerojatno odlazi s Rujevice i koga će se pokušati dovesti

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2017. u 8:41 2017-12-20T08:41:16+01:00

Kada je govora o igračkim dolascima na Rujevici već duže vremena rade na dovođenju zamjena za one igrače koji će napustiti »Rijeku« u siječnju

Zadnji dani prosinca i početak siječnja iskoristit će se i za riješavanje igračkog balasta u »bijeloj« svlačionici. U praksi to znači da će se nastojati raskinuti unosni ugovori s onim igračima koji ničim ili vrlo skromno pridonose igrama riječke momčadi.

Riječ je o Florentinu Mateiju, koji je i prije posljednjeg jesenskog kola otputovao kući u Rumunjsku, zatim Mateju Jeliću, koji je ljetos stigao na posudbu iz bečkog »Rapida«, a upisao tek nekoliko nastupa.

Treba vidjeti kakva će sudbina snaći Australca Jasona Davidsona koji je upisao tek jedan nastup (u Kupu) prošle jeseni.

Pored trojca Gavranović – Vešović – Pavičić, te skupine igrača kojima će se nastojati raskinuti ugovor, postoji još jedna skupina igrača koja bi ove zime mogla pronaći inozemni angažman, a »Rijeka« uprihoditi pristojnu odštetu.

Josip Elez je na meti nekoliko klubova, između ostaloga i bundesligaša »Hannovera«, Matu Maleša navodno također želi »Legia«, Josipa Mišića »Sporting Lisabon«, a Filipa Bradarića već duže vremena prati »Bologna«. Neće svi otići, ali ne bi bilo iznenađenje da netko od tog četverca u siječanjskom mercatu napusti Rujevicu.

Kada je govora o igračkim dolascima na Rujevici već duže vremena rade na dovođenju zamjena za one igrače koji će napustiti »Rijeku« u siječnju. U prvom redu će se nastojati angažirati kvalitetan napadač (Gavranović), odnosno desni bek (Vešović), a onda će se reagirati i na drugim pozicijama sve ovisno o odlascima.

S obzirom na najave da će se više prostora otvoriti mladim igračima ne treba isključiti mogućnost povratka neke od »Rijekinih« nada s posudbe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.