Motor bijelih

SJAJNI CRNOGORAC Marko Vešović otvoreno o novom ugovoru i ostanku na Rujevici

Ivan Volarić

Fatos Beciraj i Marko Vešović, Foto: REUTERS

Fatos Beciraj i Marko Vešović, Foto: REUTERS

Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Nemam nekih novosti na tu temu. Bit ću pametniji nakon što sjednemo i porazgovaramo, a u tom dijelu puno toga ovisit će o Upravi kluba, kaže ljubimac riječkih navijača



RIJEKA U 31. minuti kvalifikacijskog ogleda između reprezentacija Kazakhstana i Crne Gore prvotimac »Rijeke« Marko Vešović izašao je ispred domaćeg vratara David Lorije i provukao loptu kraj njega za vodstvo gostiju. Kazakhstan – Crna Gora 0:1! Marko Vešović ubrzo se našao u zagrljaju suigrača koji su mu čestitali na prvijencu u dresu reprezentacije, čime je Crnoj Gori otvorio put prema važnoj gostujućoj pobjedi što je selekciju izbornika Ljubiše Tumbakovića zadržala na drugoj poziciji u skupini E, s istim brojem bodova kao i trećeplasirana Danska.


– Trinaesti nastup – prvi gol! I to dosta važan gol u kvalifikacijama. Sretan sam i zadovoljan jer ovo su tri izuzetno važna boda osvojena na teškom gostovanju, na teškom terenu i nakon zahtjevnog puta. Zadržali smo drugu poziciju na ljestvici, dosta dobro guramo – govorio je Vešović u nedjeljno poslijepodne iz Podgorice, gdje njegovoj selekciji danas predstoji novi kvalifikacijski ispit protiv Rumunjske.


– Trebamo dobiti i tu utakmicu tim više što nam nije išla na ruku pobjeda Danaca protiv Poljaka. Nadali smo se da će Poljaci uzeti barem bod Dancima. Ovako smo ostali bodovno poravnati, ali dobro Dance čekamo u Podgorici tako da sve držimo u našim rukama. Kontroliramo situaciju u skupini i imamo velike šanse napraviti povijesni uspjeh. Kakvo je ozračje oko reprezentacije? Odlično! Osjeća se euforija, mislim da će protiv Rumunjske biti rasprodan stadion. Ponovo se izgradio kult reprezentacije. Imamo mladu ekipu koju predvode Jovetić i Savić. Dosta dobro igramo, imamo dobar rezultat i sigurno da je sve to zalog optimizmu i za iduće kvalifikacije.


Uigravanje




Nakon što je »Vešo« provukao loptu kraj kazahstanskog vratara ostao je neko vrijeme ležati na travnjaku s bolnom grimasom na licu.


– Dogodilo se isto kao i u Zaprešiću kada sam također pao nezgodno na rame. To me muči u posljednje vrijeme i kao za vraga sada sam opet pao na isto rame. Pijem tablete protiv bolova tako da neće doći u pitanje nastup protiv Rumunjske.


Uoči reprezentative stanke Vešović i suigrači odradili su odličnu utakmicu u Zaprešiću. Nakon dugo vremena »bijeli« su odigrali utakmicu u šampionskom stilu.


– Odigrali smo pravu utakmicu. Znali smo koliko je bilo teško igrati u Zaprešiću prijašnjih godina. Pomalo sam iznenađen lakoćom kojom smo došli do pobjede. Mislim da su i oni dosta izgubili na kvaliteti. Mogli smo uvjerljivije slaviti. Bilo je bitno da osvojimo tri boda i da krenemo u kontinuitet pobjeda u HNL-u.


Nakon stanke slijedi ulazak u žestoki ritam utakmica, pored važnih HNL dvoboja predstoje i nastupi u skupini Europske lige.


– Nakon stanke nas baš čekaju pravi izazovi! Igrat ćemo svaka tri dana. Međutim, došlo je dosta igrača i vjerujem da sada ima dosta prostora za rotacije. Naravno, na šefu je da odluči što i kako.


I prošloga ljeta Rujevicu je napustilo dosta važnih igrača pa se od onih koji su došli složila momčad osvajača dvostruke krune. Je li moguća repriza tog scenarija?


– Moguće je…, ali sada je manje vremena za uigravanje i prilagođavanje novih igrača. Brzo dolaze utakmice. Srećom da je stigla ova pauza pa su igrači koji su ostali na Rujevici iskoristili ove treninge da pohvataju ono što šef od njih želi. Međutim, tako »Rijeka« funkcionira svakoga ljeta, uvijek vlada velika fluktuacija igrača. To je naš sistem i prisiljeni smo se preslagivati u hodu.


Prenapuhano


Vešović je sigurno pratio sve ono što se zbivalo oko Marija Gavranovića u zadnjim trenucima prijelaznog roka.


– Možda je sve to bilo malo medijski prenapuhano. Međutim, to je prije svega stvar kluba i Marija tako da nemam što oko toga reći.


Marka se to tiče utoliko što je poput Marija jedan od igrača koji je ušao u zadnju godinu ugovora, a i iz kluba su najavili početkom rujna rundu pregovora.


– Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Nemam nekih novosti na tu temu. Bit ću pametniji nakon što sjednemo i porazgovaramo, a u tom dijelu puno toga ovisit će o Upravi kluba. Je li završio mercato za mene? Nisam ni znao da je prijelazni rok otvoren u nekim zemljama nakon 31. kolovoza….


Sto posto sam fokusiran na utakmice koje nam dolaze i gusti raspored i glupo je trošiti energiju na ono što bi bilo kad bi bilo. Najmanje do zime sam tu, a važeći ugovor imam do ljeta. Trudit ću se da vrijeme u »Rijeci« iskoristim kao i do sada na najbolji mogući način.


U obitelj Vešović uskoro stiže – prinova.


– Supruga Tamara je trudna, čekamo djevojčicu i u tom dijelu sam stvarno ispunjen i sretan. Termin je kraj siječnja, početak veljače iduće godine – tijekom zimskih priprema – rekao je Vešović.