Slavlje najvjernijih

ROĐENDAN ARMADE Proslava počinje u subotu na Kantridi, a sprema se i nešto dosad neviđeno

Edi Prodan

Arhiva NL

Arhiva NL

Ono što će biti uvod u tjedan proslave 31. rođendana Armade počinje već sutra, u subotu 5. svibnja. Na Kantridi, mjestu koje Armada doživljava i poštuje kao mjesto svog ishodišta



RIJEKA Nikad viđena koreografija na hrvatskim nogometnim stadionima bit će izvedena na utakmici između HNK Rijeke i NK Intera što se odigrava s početkom u 20 sati u utorak 8. svibnja na stadionu Rujevica.


Autor joj je dakako Armada, a bit će podignuta u 31. minuti utakmice čime će se ujedno naglasiti kako je jedna od najboljih europskih navijačkih skupina obilježila – 31. rođendan.


– Ne otkrivamo detalje jer će na taj način užitak za sve navijače »Rijeke« koji će se ta večeri nači na Rujevici biti tim veći. No, bez ustezanja ističem kako će to biti hrvatska premijera jedne sasvim posebne navijačke koreografske priče – istaknuo nam je Dejan Božić, predsjednik KN Armada.




A ono što će biti uvod u tjedan proslave 31. rođendana Armade počinje već sutra, u subotu 5. svibnja. Na Kantridi, mjestu koje Armada doživljava i poštuje kao mjesto svog ishodišta, kao mjesto na kojem je doživjela svoja najznačajnija slavlja i užitke, će se s početkom u 10 sati održati nogometni turnir na kojem će nastupiti osam ekipa sastavljenih isključivo od dokazanih članova Armade. Trajanje događanja je predviđeno sve do 20 sati, a bit će to ujedno i mogućnost za učlanjenje u Armadu, kao i za nabavku najnovijih šalova i majica te navijačke skupine u čijem se središtu zanimanja nalazi Kantrida.


– Naša Rijeka igra na Rujevici, no svima nama, članovima Armade, Kantrida je jedino mjesto s kojim se identificiramo i koje doživljavamo kao svoj dom. Upravo stoga, obilježavanje našeg 31. rođendana na istom mjestu imat će 12. svibnja i svoj veliki finale, kada će se na tartan stazi ispred nama najdraže D tribine održati slavljenički koncert – naglasio je Josip Križanović, tajnik KN Armada.


Svi kojima je HNK »Rijeka« na srcu u tjednu od subote 5. do subote 12. svibnja imaju razloga za veliko zadovoljstvo jer rođendani Armade uvijek su posebni doživljaj zajedništva u jedinstvenoj ljubavi. Stoga – sutra najprije pravac Kantrida pa spektakl na Rujevici, da bi sve zajedno završilo na mjestu na kojem je sve i – počelo.