Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Jadranski derbi

Navijači Rijeke putuju prema Splitu, na Poljudu atmosfera s dva lica – rasprodani »sjever«, i ne baš optimistična svlačionica

snimio M. GRACIN
snimio M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 31. ožujak 2018. u 11:14 2018-03-31T11:14:15+02:00

Prolom oblaka, jaka kiša i nesalomljiva Armada obilježili su jutro u čijem će se drugom dijelu dana na splitskom Poljudu sastati, u 17 sati, Hajduk i Rijeka.

– Ma kakva kiša, ništa nas ne može zaustaviti. Kao što je i planirano, Armada je formirala kolonu od pet autobusa, što znači da nas ima 250, istaknuo nam je Dejan Božić, predsjednik KN Armada.

U konvoju prema Splitu je i niz kombija te velik broj automobila, tako da će se večeras na poljudskom jugu okupiti oko 500 navijača Rijeke. Razlog što je izostao veći broj autobusa, ne dakako i navijača, je sutrašnji blagdan, Uskrs jer s automobilima je povratak ipak znatno brži nego s autobusima. S druge, dalmatinske strane – atmosfera s dva lica. Sjever je rasprodan tako da se na Poljudu očekuje između 12 i 15 tisuća gledatelja. Ohrabreni drugom pozicijom, činjenicom da su prekinuli niz uspjeha Rijeke kao i situacijom da se zbog uskrsnih blagdana u Splitu i okolnim mjestima okupljaju njihovi »gastarbajteri« kao i Dalmatinci što žive izvan te regije, pa tako i oni riječki, nadaju se uspjehu i prekidu niza Rijeke bez poraza na Poljudu. Kojeg se, istina, mogu prisjetiti tek stariji navijači jer je Rijeka zadnji put u Splitu izgubila prije sedam godina, u kolovozu 2011. godine, kad je strijelac bio simpatični Hreljanin Andro Švrljuga, i danas s 33 godine aktivan u Litvi.

 Hajduk dakle na tribinama tradicionalno izvan svake realnosti, dok je na travnjaku – dijametralno drugačija slika. Silan je broj njihovih prvotimaca koji ne mogu nastupiti, dok je Rijeka – hit proljeća. I mirno, bez razmetanja i galame priprema taktiku za novi uspjeh.

Kolona se dakle lagano kreće prema Splitu gdje nas večeras očekuje jedan tradicionalno zanimljivi ogled povišenih emocija. Jadranski derbi je naime uvijek – više od utakmice.

PRIJENOS UTAKMICE OD 17 SATI MOŽETE PRATITI NA PORTALU NOVOG LISTA.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.