Bivši direktor "Rijeke"

Koljanin: Suđenje je u posljednjih 7-8 kola iznenađujuće nepristrano

Ivan Volarić

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Društvo koje se godinama bavilo sucima, sada očito ima neke druge probleme... To nitko javno ne govori, ali to je činjenica. Suđenje je jako dobro i to se odmah osjeti na ljestvici. Jasno, to ne umanjuje ono što je najbitnije: »Rijekinu« kvalitetu i rad, rekao je Koljanin

 Marinko Koljanin bio je direktor i sportski direktor kluba u eri predsjednika Roberta Ježića, kada je »Rijeka« posljednji put bila kandidat za naslov prvaka do dolaska Damira Miškovića. – U moje vrijeme dobili smo »Hajduk« na Poljudu 4:0 i sigurno je da je ta naša pobjeda bila značajna, ali ova je ipak puno značajnija jer donosi definitivnu potvrdu da ova ekipa može biti veliki kandidat za prvo mjesto. Fascinantan je način na koji je »Rijeka« neutralizirala »Hajduk« – u europskom stilu. Trener Matjaž Kek vrlo pametno vodi cijelu priču, bježi od euforije, čak ne slavi previše ni golove i to je jako dobro. »Rijeka« je na dobrom putu da ostvari san svih navijača, a osim trenera, kojega izuzetno cijenim, najveći forte kluba je u tome što je klub privatiziran. Linija zapovijedanja je vrlo jasna, stvari su postavljene kako treba od vrha kluba prema dolje. To je jedan od presudnih faktora u borbi za prvaka! – tvrdi Koljanin koji je bio dovoljno dugo u hrvatskom nogometu da zna da osim kvalitete igrača, o naslovu prvaka u HNL-u odlučuju i neke druge stvari. Suđenje je u posljednjih sedam-osam kola iznenađujuće nepristrano!

– To je jedan od razloga zbog kojih »Dinamo« ima sedam bodova manje nego lani u ovo vrijeme, a prvenstvo – neizvjesno. Društvo koje se godinama bavilo sucima, sada očito ima neke druge probleme… To nitko javno ne govori, ali to je činjenica. Suđenje je jako dobro i to se odmah osjeti na ljestvici. Jasno, to ne umanjuje ono što je najbitnije: »Rijekinu« kvalitetu i rad. Može se ponekad i protiv sudaca, sjetite se kako smo u moje vrijeme prošli »Hajduk« u polufinalu Kupa nakon suđenja u Splitu i izmišljene ruke, te penala koji je dosudio Širić… »Rijeka« je jaka i moćna, vjerujem da može i protiv nekih igara, ali još više me veseli da su te igre minimalne. To nije samo dobro za »Rijeku«, već za hrvatski nogomet uopće – rekao je Koljanin.