Trener Rijeke

Kek napao disciplinskog suca: ‘Najviše me smeta što nam sad još dijeli i moralne pouke, samo što ne iskače iz paštete’

Ivana Vaupotić

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

NI najvatreniji navijači »Dinama« ne bi Andrijaševića kaznili sa tri utakmice neigranja – kaže



ZAGREB Pobjeda nad »Lokomotivom« bila je tek sporedna tema na press konferenciji koju je trener »Rijeke« Matjaž Kek održao nakon utakmice u Kranjčevićevoj.


– Cilj je ostvaren, a to je i najvažnije. Vidjelo se da smo malo roviti i umorni. No, zabili smo golove u pravo vrijeme i pobijedili – rekao je Kek, dodavši da je Florentin Matei napustio igru zato što je osjetio grč u zadnjoj loži.


Zatim se okrenuo prema subotnjem derbiju s »Dinamom«. Prema njegovim riječima, Mario Gavranović najvjerojatnije neće igrati na stadionu Maksimir. Na spomen odbijene žalbe na kaznu Franka Andrijaševića, Kek je »uklizao« disciplinskom sucu MAXtv Prve lige Saši Pavličiću-Bekiću.




– To se unaprijed znalo, svima je bilo jasno što će se dogoditi. Više od te odbijene žalbe me smeta što onaj koji nam kroji pravdu sada u svim medijima opravdava svoju odluku i dijeli moralne pouke. Samo što ne iskače iz paštete! Takvo nešto nisam vidio u životu, toga nema nigdje na svijetu. Kao trener ću uvijek tražiti od igrača da se ponašaju korektno, ali ovo je previše. Siguran sam da niti najvatreniji navijači »Dinama« ne bi Andrijaševića kaznili sa tri utakmice neigranja – objašnjavao je slovenski stručnjak.


Bolje od Pavličića-Bekića nisu prošli ni članovi Komisije za žalbe.


– I oni su se pokazali u lijepom svijetlu. Od pet članova, jedva su ih se skupila trojica, s time da je jedan od njih nekada bio trener u »Dinamovoj« školi nogometa. Jedva čekam subotu u Maksimiru – ironično je zaključio Kek.