Maksimirski trijumf

Kek: Znali smo odigrati puno bolje pa teško stradati. Kalkulacije o bodovima me ne zanimaju

Ivana Vaupotić

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ



Osvajanje bodova na stadionu Maksimir očekivano je razveselilo Matjaža Keka. Međutim, trener “Rijeke” je na službenoj press konferenciji održanoj nakon derbija svima dao do znanja da igra njegove momčadi nije bila na pretjerano visokoj razini.


– Lijepo je pobijediti ovdje, ali opasno smo živjeli u drugom dijelu. Tu nam je nedostajao energetski učinak nekih pojedinaca. Znali smo da će se “Dinamo” jako potrošiti ako ima loptu u nogama, i zato smo im prepustili posjed. No, bili smo prespori u napadu, u tom segmentu nam još nešto fali – rekao je Kek u startu.


Na pitanje o mogućoj obrani naslova prvaka slovenski stručnjak nije se previše uzbudio.




– Ne zanimaju me nikakve kalkulacije. Uopće ne razmišljam o bodovnom stanju na tablici. Iz prošle sezone znam koliki je pritisak na vodećem u ovakvoj situaciji. No, sve nas očekuje još dosta teških utakmica, i zbog toga se ne zamaram računanjem – objasnio je trener “Rijeke”.


U svakom slučaju, maksimirski trijumf ostat će zapamćen.


– Ovdje smo znali igrati puno bolje utakmice i teško nastradati. Ovo nam je trećapobjeda 1:0 u nizu, i tu se vide vrijednost i karakter momčadi. Igrali smo dosta lijepo i lepršavo do zadnje prvenstvene stanke koja nas je poremetila iz razloga u koje ne želim ulaziti. Sada igramo dosta pragmatično jer rezultat nam je najvažniji. Vjerujem da će pobjede donijeti i pozitivan impuls za momčad. Igračima dajem minutažu da bih dobio informacije za ono što nas čeka – dodao je Kek.


Prema riječima trenera “Dinama” Nikole Jurčevića, Borna Sosa i Filip Benković nisu bili u momčadi zato što su se ozlijedili na zadnjem treningu prije derbija.


– Mislim da je sve moglo završiti drugačije. Čestitam “Rijeci” na pobjedi, ali žao mi je jer smatram da smo mogli osvojiti barem bod. Sada se okećemo gostovanju kod “Slaven Belupa” u Koprivnicu, gdje putujemo s više opcija za slaganje momčadi. Svojim igračima nemam što zamjeriti – zaključio je Jurčević.