I grad i klub

Jedna od najodanijih navijačica ”Rijeke” Deni Bunoza: Rijeka uvijek drugačija od drugih

Edi Prodan



Jedna od najodanijih navijačica »Rijeke« svakako je mr. ing. graditeljstva Deni Bunoza, inače zaposlenica tvrtke »Guste zidine« sa sjedištem u Kastvu kojem su donirali niz infrastrukturnih radova. Bunoza je voditeljica mnogih njihovih gradilišta, pa tako i onog kojim se obnovilo pistu automotodroma Grobnik. Dugi je niz godina pretplatnik, dolazi na sve domaće utakmice i mnoga gostovanja. Kako ona vidi »Rijeku« danas, ali i – sutra?


– Nakon tolikih godina čekanja, »Rijeka« se napokon nalazi tamo gdje zaslužuje i tamo gdje je trebala biti ‘99. Svi se sjećamo toga dana, padova i uspona nakon toga, ali nikad do vrha, sve do prošle godine.


Uloženo je mnogo rada i truda, dobro se radi, ali uvijek ima mjesta za napredak. Bez obzira na mnoge odlaske i dolaske »Rijeka« je i ove godine pokazala da ima srce i karakter za odigravanje velikih i važnih utakmica. Pa dobili smo »Milan« na Rujevici, a mogli smo i u Milanu. U biti mogli smo i igrati proljeće u Europi, falilo je malo sportske sreće, pa priznajmo, osim one nesretne »Austrije« bili smo bolji u svim utakmicama! Pobjednika Europa lige »Sevillu« smo držali u šaci na Kantridi, a »Salzburg« izbacili. Ali vjerujem da će doći i vrijeme za te stvari. Žao mi je možda zbog ovog prvenstva, u ćakulama ističemo da smo zapravo mogli što smo htjeli, al’ što je – tu je: Armada i svi pravi navijači će i dalje biti uz »Rijeku«.




Rijeka je uvijek bila drugačija od drugih, i kao grad i kao klub. Smatram da smo mi Riječani, onako – realni. Volimo uspjehe, naravno prokomentiramo neuspjehe, nismo zlopamtila (osim u nekim situacijama!), ali i dalje stojimo čvrsto na zemlji. I bodrimo igrače. I idemo u novi dan, ne živimo na staroj slavi.


Vjerujem da ova pozitivna priča oko »Rijeke« ide dalje, igrači koji se dovode igraju sa srcem, i u tom se segmentu radi dobar posao. Pobjede i porazi sastavni su dio igre, ali dok se lavovski bori na terenu sve je super. A na onih par loših igara što su se zalomile prošle jeseni – ne treba trošiti riječi.