Odjeci iz Pule

IGOR BIŠĆAN: Došla je utakmica na kojoj nam je sve polazilo za nogom

Ivica Cerovac

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Iskreno, očekivao sam puno težu utakmicu i prije njenog početka bio bih zadovoljan s bilo kakvom pobjedom - rekao je Bišćan



PULA Dugo se nakon utakmice čekalo da se ukaže domaći strateg i kad se napokon pojavio, izgledao je kao čovjek kojem su sve lađe potonule.


– 0:7, da li se treba što više reći osim velike isprike navijačima Istre 1961 i građanima Pule, jer ovako nešto nisam ni u snu sanjao da se može dogoditi, nakon dvije utakmice koje smo dobro odigrali, istaknuo je Igor Cvitanović, trener Istre 1961. – Veliku sramotu nosim na sebi i apsolutno mi je teško pričati o nečemu višem. O utakmici samoj nema potrebe trošiti vrijeme, njega treba trošiti na neke druge stvari. Imali smo u svlačionici razgovor u kojem sam igračima rekao da ukoliko je četvrti trener u sezoni problem, neka dođe i peti, ali prvo i osnovno je da se svatko od njih mora pogledati doma u ogledalo, a to izgleda da im jako teško ide, da budu kritični prema sebi. Lakše je za sve okriviti trenera.


Pojasnio je Cvitanović i zašto se Ndijevo ime nije našlo u zapisniku.




– Kao i neki drugi igrači, od kojih su neki već otpisani, Ndi radi konstantno probleme. Kad na treningu vidi da nije možda u početnoj postavi, odjednom ga nešto počne boljeti, a dotad ga ništa nije boljelo. Ja sam završio s time i to ću presjeći, jer stvarno je više dosta takvog ponašanja u Istri 1961, a mislim da su i neki potezi do sada pokazali da želimo tome stati na kraj, decidiran je Cvitanović. – Odigrali smo korektnih prvih 20 minuta, a onda je uslijedio raspad sistema. Teško mi je pričati o tome, premda moram reći da ovakav postotak realizacije Rijeke dugo nisam vidio i na tome im čestitam. Apsolutno zasluženo su pobijedili i dali nam toliko golova. Nama slijedi orijentacija na četiri utakmice koje slijede i priprema za kvalifikacije.


Za razliku od domaćeg stratega, gostujući se na uobičajenom druženju s novinarima nakon utakmice pojavio u puno boljem raspoloženju.


– Što mogu reći, osim da sam jako sretan, zadovoljan i ponosan na sve što su pokazali moji dečki. Odigrali su gotovo savršenu utakmicu, uvjerljivo pobijedili i čestitam im na tome. Nisam mogao poželjeti bolju čestitku za moj rođendan. Osvojili smo jako važna tri boda koja su nas skroz približila našem glavnom cilju, a to je osvajanje pozicije koja donosi plasman u europsko natjecanje, rekao je Igor Bišćan, trener Rijeke. – Imali smo ideju da budemo čvršći nego što smo bili na prijašnjim gostovanjima i u tome smo i uspjeli. Ispalo je dobro, kao i sve drugo što smo zamislili. Jednostavno, došla je takva utakmica na kojoj nam je sve polazilo za nogom i upisali smo uvjerljivu pobjedu. Iskreno, očekivao sam puno težu utakmicu i prije njenog početka bio bih zadovoljan s bilo kakvom pobjedom.