Nepokoreni

Gradonačelnik Obersnel ponosan na navijače: “Rijeku nisu pokorili ni Dinamo, ni suci…”

Orlando Rivetti

Gradonačelnik Vojko Obersnel svjedočio je subotnjem derbiju Prve HNL u Maksimiru / Foto Ivica TOMIĆ

Gradonačelnik Vojko Obersnel svjedočio je subotnjem derbiju Prve HNL u Maksimiru / Foto Ivica TOMIĆ

Teško je ostati ravnodušan kada vam s tri utakmice neigranja kazne Andrijaševića prije najvažnije utakmice s Dinamom, teško je bilo gledati sve što se događalo u subotu u Maksimiru. Previše je toga da bi bilo – slučajno – kaže Obersnel



RIJEKA – U »Rijekinoj loži« Maksimira bio je u subotu i prvi čovjek Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel. Involviran u sve nogometne priče, od kriza do blještavila, više od jednog desetljeća.


– Očekivano tešku utakmicu nogometaši Rijeke odigrali su vrlo dobro. Osvojili su veliki bod, mogli su uzeti cijeli pljen. Zaslužili su ga. Ali, Rijeka je osim protiv Dinama, to je naša realnost, morala igrati i protiv sudaca. Na čelu s glavnim krojiteljem nepravde Vučemilovićem. I to je, nažalost, očekivano! Svaka čast riječkim dečkima, ostavili su bez Gorgona, isključen je na pravdi Boga, ali se taj manjak igrača nije ni osjetio u posljednjih dvedeset mijuta. Da je bilo malo sreće na kraju… Bradarićeva je lopta za malo otišla pored gola.


Zadovoljni ste igrom Rijeke?




– Apsolutno. Zadovoljan u svakom pogledu. Srce su bacili na zeleni travnjak, borili su se, zadovoljan sam prikazanom igrom. Zaslužili su više. Posebno sam bio ponosan zbog navijača, Armade i svih ostalih Riječana na tribinama Maksimira. Osjećao sam se kao na – Rujevici!


Bilo je ispada na tribinama?


– Da, ali od strane navijača domaćina. Jer, uz svu moju dobru volju da razumijem navijače, pjesme Bad Blue Boysa bile su krajnje neprimjerene. Mislim da bi se time trebali pozabaviti odgovorni u Hrvatskom nogometnom savezu, ali i u ostalim državnim tijelima. S druge strane puno mi je bilo srce zbog ambijenta kojega su stvorili Riječani. Na tribinama i na travnjaku. Rijeka je još jednom pokazala svoju snagu.


Rijeka ima šest bodova prednosti, može li na kraju osvojiti naslov prvaka?


– Vjerujem da hoće! Prednost je konkretna, ali još je značajnija činjenica da igra stvarno dobro i lijepo za oko. Najljepše u HNL-u. Treba održati visok ritam igre. Nema razloga da to tako neće biti. Poznavajući trenera Matjaža Keka i predsjednika Damira Miškovića. Naravno i igrače, najveće bogatstvo kluba. Slavit ćemo 27. svibnja nakon posljednjeg kola, igrom slučaja, u Maksimiru.


Miškovićeva ostavka na sve funkcije u Hrvatskom nogometnom savezu?


– Jasno je pokazao da se ne slaže s onim što se događa u hrvatskom nogometu. Teško je ostati ravnodušan kada vam s tri utakmice neigranja kazne Andrijaševića prije najvažnije utakmice s Dinamom, teško je bilo gledati sve što se događalo u subotu u Maksimiru. Previše je toga da bi bilo – slučajno. Usprkos svemu, to se nije osjetilo na igru Rijeke. Borili su se puno žara i mudrosti. Izdržali su sve.