Vrijeme za oproštaj

Gavranović: ‘Ako klub hoće još nešto izvući, sad se treba napraviti transfer. Dinamo je samo jedna od opcija’

Ivan Volarić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Drago mi je što sam svojevremeno odlučio doći u Rijeku i sudjelovati u osvajanju povijesne duple krune za klub – kaže Gavranović



RIJEKA Mario Gavranović spremno je stao pred novinarske mikrofone nakon utakmice s »Rudešom« i vjerojatno dao svoj posljednji intervju u svojstvu igrača »Rijeke«. Pitanje je samo da li će već u veljači ponovo doći na Rujevicu, ali kao igrač – »Dinama«.


– Da li je transfer u »Dinamo« gotova priča? Nije, to je samo jedna od opcija. Sada imam dovoljno vremena da sjednem sa svojim menadžerom i vidim što je najbolje za mene, da vidimo koja će biti najbolja ponuda, odnosno koji klub bi mogao biti najbolja sredina za mene, a uzevši u obzir da je za šest mjeseci Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Moj cilj je da tamo nastupim u dresu Švicarske.


Iako vam okruženje nije bilo naklonjeno otkada je procurilo da ste u pregovorima s »Dinamom«, odradili ste maksimalno svoj dio obveza u većem dijelu jeseni?




– Ponašao sam se profesionalno na svakom treningu i utakmici. Što se toga tiče, mislim da mi se ne može ništa reći. Nije bilo lako kada navijači podržavaju ekipu, a mene ne. Ne svi navijači, jer većina navijača je bio uvijek bila korektna prema meni. Činjenica je da nisu svi navijači bili jedinstveni u podršci prema meni, međutim, to je stvar koja se događa u nogometu. Na terenu sam odgovorio onako kako sam najbolje mogao i drago mi je zbog toga.


S obzirom da je iza vas jako dobra godina i polusezona sigurno ima interesa za vašim uslugama i izvan hrvatskih granica?


– Neću puno o tome, ali koliko mi je moj menadžer rekao, ima dosta zanimljivih stvari. Vidjet ćemo što će tu biti konkretno i što će zadovoljiti »Rijeku« i mene. Imam još pola godine ugovora…


Nema dakle šanse da dođe do produženja ugovora s »Rijekom«?


– Ako klub hoće još nešto izvući, mora se sada napraviti transfer. Sada je došao trenutak da napravim transfer, ali želim otići tamo gdje ću igrati, a ne sjediti na klupi. Je li moguć ostanak? Nikad se ne zna, sve ovisi što će se sada dogoditi. Mislim da sam dao sve na terenu, možda sam mogao postići još koji gol, ali statistika je dobra, igre također. Zadovoljan sam.


Puno ste pružili »Rijeci«, ali je i »Rijeka« vama puno toga dala?


– Mogu reći samo pozitivne stvari o »Rijeci«, bilo je sada u posljednjem razdoblju stvari koje su malo teže za mene, ali nemam niti jednu zamjerku na klub, pa ni na navijače. Koliko smo mi pružili na terenu, toliko su navijači nama pružili s tribina. Drago mi je što sam svojevremeno odlučio doći u Rijeku i sudjelovati u osvajanju povijesne duple krune za klub – rekao je Gavranović.